Glas Javnosti

Demonstranti poručuju: Nećemo da rušimo Beograd...Nećemo Vučića, nećemo ni Tadića ni Đilasa (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U nekoliko gradova Srbije - Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Niš, Kragujevcu, Čačku, Zrenjaninu, Kruševcu i Kraljevu u toku je miran protest građana.

Oni su treći dan za redom izašli na ulice nezadovoljni stanjem u državi, aktuelnom vlašću i najavljenim novim merama za suzbijanje koronavirusa. U Beogradu se okupilo nekoliko hiljada građana, većina sedi na platou ispred Skupštine Srbije.

Grupa od desetak mladića sa rančevima i kapuljačama na glavi počeli su da provociraju i gađaju ih flašama okupljene demonstrante. Oni su ih pojurili ka parkiću pored Skupštine ka Kosovskoj, skandirajući “skinite kapuljače”.

Međutim, dok je Nemanja govorio jedan dečko je uleteo i počeo da viče ” da li mu zaista verujete, čujete šta priča”. Demonstranti su počeli da dobacuju: “Nećemo navijače”. Nemanja, za koga su neki od građana rekli da je pristalica Srđana Noga, bio je okružen nepoznatim nabildovanim muškarcima koji su dečka koji mu je upao dok je govori ubrzo sklonili.

-Pozivamo sve lekare, profesore, svi službenike, da dođu. Hoćemo smenu Kriznog staba. Nećemo da slušamo Kona, nećemo ni Đilasa, ni Tadića. Nećemo nikoga jer nas svi lažu- nastavio je Nemanja.

-Nećemo da rušimo Beograd. Nećemo Vučića, nećemo Brnabićku, Lončara. Hoćemo lekare da protestuju s nama, jer im nije dao adekvatnu opremu. Hoćemo ostavku svih iz vlasti. Nećemo da rušimo grad, došli smo da pokažemo koliko nas je. Hoćemo da policija stane uz narod. Narodna je policija, mi je plaćamo, služi narodu, a ne njemu”, poručio je preko megafona Nemanja okupljenim demonstrantima. Demonstranti skandiraju “Kosovo je srce Srbije”, “Vučiću lopove”.

 Neko je u masi na plato upalio baklju, ali je to naišlo na ljutitu reakciju okupljenih koji su poručili : Nećemo da rušimo Beograd”.

(Izvor: Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR