Glas Javnosti

GRAD SE RUŠI, A VESIĆ POZIRA! Od obećanja posle svake nesreće ni traga ni glasa

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sedam osoba je lakše povređeno u utorak prilikom urušavanja plafona pijace “Stari Merkator” na Novom Beogradu, a istog dana zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je pomoć za oštećene.

Proteklih godina bilo je nekoliko identičnih slučajeva kada su gradske vlasti obećavale pomoć ugroženim građanima, a koja do danas nije realizovana. 

Jedan od slučajeva jeste i urušavanja zgrade u Vidovdanskoj u avgustu prošle godine kada su stanari ostali bez krova nad glavom. Uz obećanje da ih grad neće ostaviti na cedilu, Vesić je obećao da će stanari dobiti nove stanove, na istoj lokaciji i  to u roku od godinu dana. Na pomenutoj lokaciji se nastavljaju urušavanja a od nekih najavljenih radova nema ni traga ni glasa, piše Nova.


Ni stanari novobeogradske “televizorke” u Bulevaru Milutina Milankovića 110 na Novom Beogradu, u kojoj je 21. marta 2020. izbio stravični požar u kome je nastradalo sedam osoba, nisu bolje prošli. Pojedinovi stanovi su rekonstruisani ali privatnim sredstvima a grad Beograd je i ovde zakazao.

I dok pojedini građani čekaju pomoć od gradske vlasti, kako ona izgleda možda su najbolje videli na svojoj koži radnici u kineskom tržnom centru na Novom Beogradu, koji je pre nekoliko meseci izgoreo.

Pojedini vlasnici su pomislili da bi grad bio voljan da im olakša, ali njihove molbe su odbijene, pa su tako u obavezi da porez nastave da plaćaju regularno, kao što bi to činili onda kada imaju prihode. Sem na vrata Poreske uprave, obratili su se i gradskoj opštini Novi Beograd za pomoć, međutim, ona je izostala, tvrdili su ranije radnici.

BONUS VIDEO: Bivši policajac o fatalnoj grešci u potrazi za Splićaninom




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR