Glas Javnosti

GORAN VESIĆ O ŽURKAMA ZA MALOLETNIKE : 'Tražiću da im se ALKOHOL zabrani u bilo koje doba dana'

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Poslednjih dana javnost je uzdrmala vest da su maloletnici iz kafica na Adi Ciganiliji prevezeni na Vojno medicinsku akademiju u besvesnom stanju usled preteranog konzumiranja alkohola. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da nije normalno da se organizuju žurke na koje se pozivaju samo maloletnici, a da ulaz bude cena koju oni mogu da plate i za taj iznos piju koliko žele.

Vesić je izjavio da je pre pandemije virusa korona, imao nekoliko sastanaka sa policijom u vezi problema organizovanja žurki za maloletnike gde je tražio da se naprave zajedničke inspkecije kako bi se neki od splavova gde se to dešava, zatvorili, a organizatori kaznili. On je istakao da je "javna tajna" da se u Beogradu organizuju žurke za maloletnike kao i to da oni imaju mogućnost da za male pare piju koliko god mogu, sa tim da se toči alkohol sumnjivog kvaliteta.

- Kako je došla korona i vanredno stanje organizovanje žurki nije bila moguća te to više nije bilo aktuelano. Međutim sada kada smo izašli iz ove situacije ponovo se dešavaju slične stvari. Napraviću sastanak sa udruženjem gimnazijalaca koji su mi već ukazivali na taj problem i onda ćemo sa policijom napraviti zajedničku akciju kako bismo rešili problem žurki za maloletnike - kaže Vesić

 

Goran Vesić će kako ističe tražiti da točenje alkohola maloletnicima u bilo koje doba dana bude zabranjeno, kao i da će tražiti da se donese gradska odluka da maloletnici budu u restoranima posle određenog vremena i dodaje - Suština je da maloletnicima nije mesto u noćnim klubovima ili restoranima posle određenog vremena. Poslednja stvar je da se organizatori žurki, koje se prave samo za maloletnike, pod sumnjivim okolnostima, kazne po zakonu - rekao je Vesić-

 

- Pošto su mladi ne mogu da popiju mnogo i napiju se vrlo brzo, a toči se alkohol iz velikih kanistera, koji nije kvalitetan. Ne treba da žmurimo pred tim jer se to dešava. Nisu ovde samo roditelji krivi, jer ne mogu oni sami da se izbore sa tim, nego ovo mora da bude društvena akcija. Moraćemo da organizujemo akciju  kojoj će učestvovati Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministrstvo unutrašnjih poslova, komunalna milcija, naša inspekcija, Grad Beograd, forumi škola, direktori škola i roditelji da se dogovorimo kako ćemo ovo da suzbijamo - objasnio je Vesić.

 

Osvrćući se na američki primer gde se pokazuju lične karte prilikom kupovanja alkohola, on je istakao da je to obaveza ali da to niko ne radi i zato će neko biti kažnjen.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR