Glas Javnosti

GLIŠIĆ: Ovo je SILOVANJE sudske vlasti i pobeda BANKARSKIH LIHVARA nad NARODOM! Zaštitnik građana se sakrio u MIŠJU RUPU

Društvo
Autor: Glas javnosti

Advokat i narodni poslanik Vladan Glišić iz Aranđelovca je dao mišljenje o zahtevu za autentično tumačenje zakona koje je podneto kako bi se poništile presude sudova protiv banaka a građani bili primorani da plate bankama.

U želji da čujemo stručno mišljene redakcija "Glasa javnosti" je kontaktirala advokata i narodnog poslanika Vladana Glišića iz Aranđelovca.

Na pomen "autentičnog tumačenja zakona" i saopštenja Udruženja banaka Srbije Glišić je odmah rekao:

"Ovo je silovanje sudske grane vlasti i ponižavanje Vrhivnog kasacionog suda, a pobeda bankarskih lihvara nad jadnim osiromašenim stanovnicima."

"Obesmišljavanje vrhovnog nadzora nad bankama koji već imamo u uspavanoj NBS", dodao je on.

Potom je primetio:

"Ovo je probni balon! Ako ovo sa autentičnim tumačenjem prođe bez bune, potkupljeni političari, makar troje poslanika od 250 će se uvek naći da odnesu ovakve inivijative za bilo koji zakon."

"Ovim je značajno uzdrmana Ustavom zagarantivana pravna sugurnost građana. Ona se, po Ustavu, ostvaruje jedino pred nezavisnim sudstvom, Vrhovnim kasacionim sudom, a ne preko autentičnog tumačenja zakona. To nije nikad bilo! Ovako je Vrh. kasacioni sud sveden na nivo mesne zajednice!?", rezignirano primećuje Glišić.

O saopštenju Udruženja banaka Srbije je rekao ovo:

"Udruženje banaka je ovaj tekst dobilo od banaka, jer ga one debelo plaćaju i mora da sluša. Saopštenje je u isto vreme i strašno, a i tužno! Smejaće nam se ceo region, a i šire."

"Jadni naši građani! Gde je sada Ombudsman, zaštitnik građana? Sakrio se u mišijoj rupi!", kaže Glišič.

"Odmah treba da podnese ostavku ili da bude smenjen!", zaključuje on.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR