Glas Javnosti

'GLAS' SA RODITELJIMA, KOJI NEĆE DA TESTIRAJU DECU Spremili smo zakon, ali država hoće na mala vrata da uvede VAKCINACIJU SVIH ŠKOLARACA! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Testiranje dece u školama na korona virus, najavljeno od sledeće školske godine, izazvalo je buru i negodovanje roditelja, ali i ostalog mislećeg sveta.

Među prvima reagovao je pokret "Živim za Srbiju" i pripremio primer Zahteva za zabranu testiranja dece, kao i zabranu davanja deci bilo koje supstance uključujući i vakcinu i zabranu pregleda dece i obaveštenja trećih osoba o eventualnim simptomima.

Jovana Stojković, osnivač Pokreta "Živim za Srbiju", za "Glas javnosti" ističe da je ovakav zahtev danas podnet Ministarstvu prosvete, odnosno resornom ministru Branku Ružiću, kako bi se izjasnio da li će najava o testiranju dece u školama biti realna ili ne.

- Testiranje ugrožava njihova ljudska, ali i naša roditeljska prava. Zakon diskriminacije i obrazovanja je oštar i kaže da ne možete nikoga na osnovu zdravstvenog statusa da ne pustite da pohađa školu, kao što je očigledno u planu - smatra osnivač pokreta.

Ona ističe razumevanje Ministarstva prosvete da vrati nastavu u škole, ali ne po cenu obaveznog tesitiranja.

- Pitamo se šta je sledeće. Da li će posle obaveznog tesitanja biti obavezna i vakcinacija - istakla je Jovana.

Kako je danas bilo u Ministarstvu prosvete pogledajte u videu ispod:

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR