Glas Javnosti

GLAS RAZBIJA DILEME O 3.000 DINARA: Ovo su ODGOVORI na TRI KLJUČNA PITANJA koja muče građane!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kada je reč o novčanoj pomoći države građanima tri najčešća pitanja su kada ću dobiti novac, u kom roku moram da ga podignem, i ukoliko to ne učinim u narednih nekoliko meseci da li država ima pravo da ga povuče sa računa?!

Novčana pomoć od 3.000 dinara prvo će biti isplaćena penzionerima 16. juna, a od 17. juna novac će biti isplaćen i ostalim građanima koji su se prijavili za ovu pomoć. Rok isplate ne zavisi od toga kada ste se prijavili, a rok za podizanje novca ne postoji.

Prijava za novčanu pomoć od 3.000 dinara imunizovanim građanima moguća je do 15. juna i odmah nakon toga kreće isplata novca svima koji su ispunili uslove.

Ako ste bili prvi sa prijavom ne znači nužno da ćete prvi i dobiti novac na račun. Redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun, a ne od toga kada ste se prijavili.

 Država odlučuje o bankama na čije će račune i kog dana puštati novac. Postoji mogućnost i da se novac na račune jedne banke pušta u nekoliko turnusa tokom nekoliko dana, i to je ujedno odgovor i na pitanje koje postavlja veliki broj građana, a to je "zašto ja nisam dobila 3.000 dinara, a moj suprug jeste, a u istoj je banci i prijavio se za pomoć isti dan kao i ja".

Kada je reč o roku za podizanje novca, on ne postoji. Građani koji ne podignu novac odmah, ili u nekoliko narednih meseci, moći će to da urade bilo kada, bez vremenskog ograničenja,  jer novac stoji na računu sve dok ga vlasnik ne podigne. Država ne može da povuče novac sa računa. 

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR