Glas Javnosti

GLAS OTKRIVA! Stiže novi direktor! IZ MINISTARSKE FOTELJE U PETNICU!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Novi direktor Istraživačke stanice Petnica, kako saznaje Glas javnosti, biće bivši ministar prosvete Srđan Verbić, što je inače preovlađujuća želja ljudi direktno vezanih za ovaj naš naučni biser, još se čeka potvrda iz Ministarstva prosvete, koja formalno to može da odbaci ili ozvaniči.

Srđan Verbić je, inače, dugogodišnji saradnik ove naše prestižne naučne znamenitosti jer je odnah nakon što je svojevremeno diplomirao teorijsku fiziku na Fizičkom fakultetu u Beogradu počeo da radi kao rukovodilac programa fizike u Istraživačkoj stanici Petnica. Izvor Glasa javnosti iz Petnice objašnjava inicijativu da Verbić bude novi rukovodilac:

-Verbić je izbor nas stalnih saradnika, ali i većine kolega koji su svojim projektima vezani za Petnicu. On se adekvatno uklapa u taj profil, jer se ceo svoj radni vek bavi promocijom nauke. Dugo godina je vezan je za Petnicu, koliko znam, dve decenije je u naučnom obrazovanju nadarenih učenika srednjih škola, organizovao je preko stotine seminara i radionica za srednjoškolce, studente i nastavnike i još mnogo toga. U toku je sa našim projektima i celokupnim radom jer je aktivni član Saveta Petnice. Konačnu odluku mora da donese Ministartsvo prosvete, tačnije ministar Branko Ružić, želimo da verujemo da neće na kraju odlučiti neki politički već naučni razlozi, - priča izvor Glasa javnosti iz Istraživačke stanice Petnica.

Pre dve nedelje direktor Istraživačke stanice Petnica Nikola Božić podneo je ostavku, inače, na sa mesta na koje je došao pre samo mesec i po dana, u maju ove godine, nakon višedecenijskog rukovođenja Vigora Majića. Sve se odigralo brzo i burno kao očigledna posledica višenedeljne medijske kampanje i takozvane seksualne afere u Petnici.

Elem, juče se u medijima oglasila Tanja Adnađević, predsednica Upravnog odbora IS Petnica, koja je imala potrebu da kaže kako formalnog roka za izbor novog direktora ili vršioca dužnosti zapravo nema, ali da oni ne žele da gube vreme u preobimnim procedurama koje bi kočile ili usporile njihov rad. Mnogi su ovo protumačili i kao poruku “nekome kome treba” jer je njena izjava objavljena u svom provladinim medijima.

Podsećanja radi, pored angažovanja u IS Petnica, Srđan Verbić je do aprila 2014. godine radio u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kada je promovisan u ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sve do do avgusta 2016, kada je izabrana nova Vlada Srbije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR