Glas Javnosti

GLAS OTKRIVA: Ovo je naređenje policije za ekološki protest u subotu!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Načelnici i komandiri policije dobili su naređenje da u subotu 4. decembra ne zadržavaju proteste ekoloških pokreta koji protestuju protiv kompanije „Rio Tinto“ i Zakona o ekspropijaciji.

Naređenje je, kako „Glas“ saznaje, stiglo danas prepodne, 10 sati pre obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića javnosti.

Ovim naređenjem nije predviđeno da se pojačaju snage pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na čijem čelu je Aleksandar Vulin. Ne predviđaju se ni pojačana dežurstva niti je pojačan stepen uzbune.

U okviru internog naređenja, MUP je mislio na sve. Navedeno je čak i da se pripadnici policije ne mešaju ni u slučaju eventualnog sukoba ili fizičkog obračuna između pripadnika različitih ekoloških pokreta, kao i među samim učesnicima protesta.

Da li uputstvo policije znači da su stigle bezbedonosne procene da neće biti bilo kakvog kontra protesta, odnosno da se neće okupljati batinaši pod kapuljačama i maskama koji su se pojavili u prošlu subotu u Šapcu.

Ovo naređenje stiglo je pre obraćanja predsednika Vučića. Šef države je u večerašnjem obraćanju rekao da se policija neće mešati i sprečavati okupljanja u subotu. Ali, policija će reagovati u slučaju ugrožavanja života građana, imovine ili institucija države.

Ekološki pokreti su za subotu 4. decembra zakazali okupljanje širom Srbije, a Inicijativa "Kreni - promeni" pozivaju građane da blokiraju autoputeve u Srbiji.

- Blokiran autoput i više saobraćajnica. U subotu 4. decembra sedamo u automobile izlazimo na magistralne i autoputeve i blokiramo celu Srbiju. Nema drugih protesta to je naredni korak - piše u pozivu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR