Glas Javnosti

BLOKADE, TRANSPARENTI, SUKOBI: FRKA ISPRED SKUPŠTINE GRADA: `Vesić zbog grejanja svakoj porodici duguje 2.000 evra` (VIDEO+FOTO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Članovi pokreta za preokret blokirali su ulaz u Skupštinu grada tražeći da im se obrati gradonačelnik Beograda i odgovori na njihov raniji zahtev u kome su naveli da Grad duguje građanima na ime grejanja 190 miliona evra i da svakom domaćinstvu u proseku duguje 2000 evra na ime neisporučenog grejanja.

Posle dva sata uzaludnog čekanja, članovi Pokreta za preokret napustili su ulaz u Gradsku skupštinu.

Predsednik pokreta Janko Veselinović rekao je da neće odustati, već da će i dalje tražiti razgovor i odgovore od gradonačelnika i njegovog zamenika. 

Na samom početku. tačno u podne, Veselinović je izjavio da i sada veliki broj domaćinstava u Beogradu nema grejanje i pored niskih temperatura.

Reporteri "Glasa javnosti" bili su na licu mesta i iz minuta u minut slali najnovije informacije.

Na ulazu su se pojavili radnici Beogradskih elektrana koji su rekli da nisu odgovorni za situaciju sa grejanjem. 

Foto: GJ

 Jedno od pitanja upućenih radnicima bilo je stižu li da ispune sve što treba?

- Nema nas dovoljno, nemamo vozila, nemamo alata, nemamo materijala, a po nekim nezvaničnim informacijama 80 posto od Beogradskih elektrana ide gradu - izjavio je jedan od radnika.

Članovi Pokreta za preokret i dalje su na ulazu u Stari dvor, sede na stepenicama i čekaju da dođu gradonačelnik ili njegov zamenik od kojih očekuju odgovore na zahteve.

U ovim trenucima prisutan je i veći broj televiziskih ekipa.

Pripadnici Pokreta kažu da su ovde jer traže da se Beograđanima vrati oteto i pitaju šta je sa slikom koja je otkrivena na aerodromu i šta je sa 24 stana bivšeg gradonačelnika Siniše Malog?

Obezbeđenje ih ne pušta da uđu u zgradu...

- Naš skup je prijavljen, čekaćemo i dalje da nam čelnici grada daju odgovore.

Ni gradskom odborniku Pokreta za preokret Miloradu Bjedovu nije dozvoljeno da uđe , iako je pokazao svoju odborničku legitimaciju.

Foto: GJ

Na kraju, posle dva sata uzaludnog čekanja, članovi Pokreta za preokret napustili su ulaz u Gradsku skupštinu...

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR