Glas Javnosti

PROTEST ADVOKATA U CENTRU BEOGRADA: 'Ako ovo prođe u Srbiji više nema pravde za narod' (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

U Beogradu se održava protest advokata protiv, kako navode organizatori, “nakaradnog i protivpravnog Zakona o parničnom postupku” uz poruku: “Ako ovo prođe, u Srbiji više nema pravde za narod i nema advokature”. Skup je najavljen kao “veliki advokatski i narodni protest” pod nazivom “Ni korak nazad!”

Da podsetimo, Upravni odbor Advokatske komore Srbije objavio je saopštenje u kojem je, objašnjavajući potpis na sporazum sa Ministarstvom pravde u vezi sa ovim zakonom, naveo da je "otklonjen razlog za organizovanje protesta i obesmišljen zahtev za povlačenje Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku". Međutim, deo advokata ne priznaje taj sporazum i smatra da time nisu rešeni problemi na koje oni ukazuju.

Najavljeno je da će, posle okupljanja ispred Advokatske komore Srbije u Dečanskoj ulici u Beogradu, učesnici protesta krenuti Trgom Nikole Pašića i Bulevarom kralja Aleksandra do Ustavnog suda i Pravnog fakulteta, a zatim i do Narodne banke Srbije i Ministarstva pravde u Nemanjinoj ulici.

Ekipa Glasa javnosti je na licu  mesta i uživo prati protest:

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR