Glas Javnosti

GLAS JAVNOSTI PITA DIREKTORA POLICIJE: Da li krijete "reketaše" u redovima saobraćajne policije?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Saobraćajnog policajca koji je 10. i 12. septembra ove godine naplaćivao kazne na Neimaru i kod Autokomande bez izdatog prekršajnog naloga, nadležni u policiji ili štite ili ne znaju koje sve službenike imaju u svojim redovima! Kako drugačije objasniti ćutanje načelnika i direktora policije na pitanje Glasa javnosti: Ko je policajac koji krši zakon i da li su navodi naših čitalaca tačni?

Po pritužbi naših čitalaca da je policijski službenik dana 10. septembra u prepodnevnim časovima na uglu ulica Petra Kočića i Omladinskih brigada na Neimaru oko 10:30 časova prepodne naplaćivao saobraćajne kazne bez izdatih potvrda redakcija Glasa javnosti uputila je istoga dana u 12:30 časova pitanje upravi Saobraćajne policije za grad Beograd sa molbom da se provere navodi naših čitalaca i utvrdi ko je tada bio na službenoj dužnosti na pomenutoj lokaciji. Odgovor smo dobili sutradan putem mejla ali kako nije bio u odgovarajućoj formi, odnosno nije mogao da se pročita zbog drugog formata, najljubaznije smo zamolili da nam se pošalje ponovo taj odgovor. Do danas taj ponovljeni odgovor nije stigao. Čitaoci mogu sami da procene sa slike primljenog mejla, da li se iz ovih svojevrsnih novih hijeroglifa može nazreti bilo kakav odgovor!

Istog dana, 11. septembra poslali smo ista pitanja putem mejla i načelnicima saobraćajne policije Nedeljku Munjasu i Draganu Bogosavcu u 13.20 časova, odnosno u 14:10, i odgovore nismo dobili.

Dana 12. septembra dobili smo novu dojavu od strane građana da je saobraćajni policijac u Tabanovačkoj ulici kod Autokomande naplaćivao kazne bez izdavanja prekršajnog naloga. Utvrdili smo da se radi o istom policajcu kao dva dana ranije na Neimaru. Obratili smo se ponovo Upravi saobraćajne policije kao i načelnicima Saobraćajne policije Draganu Bogosavcu i Nedeljku Munjasu 14 septembra u 12:50 ali su ponovo naši mejlovi sa konkretnim pitanjima o konkretnom policajcu ostali bez ikakvog odgovora.

Obratili smo se i direktoru policije gospodinu Vladimiru Rebiću 14. septembra u 13.30h, sa pitanjem o konkretnom službeniku MUP-a Srbije i naveli da nam niko od do tada kontaktiranih zvaničnika policije nije dao odgovor. Bez ikakvog odgovora i komentara ostali smo i od direktora Rebića.

Našim izvorima došli smo i do slike sa lica mesta, odnosno do fotografije policajca koji je bio tog 10. septembra na uglu ulica Petra Kočića i Internacionalnih brigada na Neimaru kada smo dobili pritužbe čitalaca o naplaćivanju kazni bez izdavanja prekršajnog naloga. Očekujemo odgovore od direktora policije ili načelnika službe saobraćajne policije da li je policajac sa slike tog dana bio na službenoj dužnosti.

Javnost ima pravo ali i obavezu da zna sve pojedinosti ako se u okviru policijske službe krše zakoni i pravila. Još jedanput ovom prilikom pozivamo policijske zvaničnike koje smo kontaktirali da nam konačno, više od nedelju dana kasnije, daju odgovore na naša novinarska pitanja a u skladu sa zakonom o dostupnosti informacija.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR