Glas Javnosti

GLAS JAVNOSTI OTKRIVA: Još jedna potvrda da su NESTALE BEBE zapravo PRODATE STRANCIMA, da li će slučaj SANDRE RAJS završiti BEZ ODGOVORA TUŽILAŠTVA?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nedavno se srpskoj javnosti obratila Amerikanka Sandra Rajs koja je potvrdila da je 1998. godine ''usvojila'' devojčicu Olju iz Srbije, koja je Američki bračni par ''koštala'' preko 30.000 dolara.

Ona je u jednoj emisiji na Tv Hepi objasnila proceduru usvajanja deteta koje je rođeno 1994. godine.

Kako je Sandra Rajs navela, usvajanje su ugovorile legalne agencije za posredovanje iz Kalifornije koja im je obezbedila sve kontakte, a na njoj i njenom suprugu bilo je da se samo nađu na aerodromu sa srpskim doktorom D. S. Srpskoj avokatici su dali preko 10.000 dolara, a dete (rođeno 1994 godine) je bilo usvojeno u roku od 8 dana. Ukupan trošak ovog ''usvajanja'' je bio preko 30.000 dolara.

Glas javnosti je kontaktirao sekretara ''Udruženja nestalih beba Vojvodine'' Anu Pejić kako bismo saznali da li su kontaktirane nadležne institucije i podnete prijave povodom ovog slučaja.

Kako nam je Ana Pejić kazala krivična prijava protiv lica koji su učestvovali u ''usvajanju'' ovog deteta je podneta 9. oktobra, dan pre nego što se emitovala emisija u kojoj je Amerikanka iznela sve informacije o ovom nelegalnom usvajanju.

Međutim, odgovor tužilaštva, posle 14 dana, nisu dobili.

Foto: Youtube

Pejićeva je dodaja da je sličan slučaj bio i prošle godine u julu, kada je Marko Ivić iz Nemačke (poreklom iz Jugoslavije) zamalo kupio bebu, takođe je podneta krivična prijava. Odgovor je stigao posle 3 meseca iz Tužilaštva, gde su tvrdili da je taj slučaj već zastareo, te se više niko nije bavio time. Od tada je prošlo godinu dana i tri meseca.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR