Glas Javnosti

'GLAS JAVNOSTI' NA PROTESTU ZA SLOBODU STUDIRANJA I RADA BEZ DISKRIMINACIJE I KOVID PASOŠA (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Organizacija Lekari i roditelji za nauku i etiku organizuje „Protest za slobodu studiranja i rada bez diskriminacije i kovid pasoša“. Protest je počeo u 13 sati i 30 minuta ispred Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Nakon okupljanja i obraćanja kod Medicinskog fakulteta, učesnici protesta uputili su se preko Slavije do zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici gde je takođe planirano obraćanje.

Sa razglasa se sve vreme čita Hipokratova zakletva i članovi Ustava Srbije koji se odnose na ljudska prava.

Organizatori protesta prethodno su pozvali studente, roditelje, profesore, lekare, medicinske radnike, službenike javnih preduzeća, rodoljube i sve one koji, kako su naveli, trpe diskriminaciju i pritiske kojima se krše njihova osnovna građanska i ustavna prava, da im se pridruže. 

Poseban poziv upućen je, kako su istakli organizatori, udruženjima i pokretima koji se bave ljudskim pravima, advokatima, narodnim poslanicima čija je dužnost da kontrolišu rad izvršne vlasti i njenih institucija i sprovođenje Ustava i zakona Republike Srbije, kao i sve političke stranke i javne ličnosti kojima su na prvom mestu građani, njihovo zdravlje i bezbednost i poštovanje Ustava i zakona.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR