Glas Javnosti

'GLAS' ISTRAŽUJE: SRBIJA OBERUČKE DOČEKALA INDIJCE – EVO ZAŠTO BORAVE U BEOGRADU! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građani Beograda primetili su sve veći broj državljana Indije na ulicama srpske prestonice, a reporteri „Glasa javnosti“ su istražili zbog čega oni zaista borave kod nas.

Odmah su se pojavile informacije o takozvanom „karantin turizmu“, a prema rečima domaćih turističkih radnika, za određene destinacije uslov je da putnik boravi najmanje dve nedelje u državi koja je na zelenoj listi, što Indija svakako nije, ali Srbija jeste.

Srbija je, takođe, jedina zemlja u Evropi koja ima bezvizni režim sa Indijom. Odnosno, građanima ove azijske države nisu neophodne vize za ulazak kod nas.

Ekipa „Glasa javnosti“ pitala je državljane Indije zašto su došli kod nas, koliko ostaju i gde planiraju dalje da putuju.

Tri mladića su nam objasnila da su došla ovde turistički jer im se mnogo dopada naša zemlja.

- Bićemo ovde oko dve nedelje i idemo na našu sledeću destinaciju. Ovo je dobra turistička destinacija – rekao je mladić iz Indije za naš portal.

Oni su istakli da nisu imali nikakvih problema kada su dolazili i da su svi prema njima bili vrlo ljubazni.

- Ostajem samo tri dana, a onda putujem u Kanadu, Toronto – rekao je jedan od mladića.

Kako su nam rekli, smeštaj su našli u hotelu „Prajm“ preko aplikacije booking.com.

Iako su se u medijima od jutros pojavile informacije da državljanima Indije nije potreban PCR test iz Ambasade ove zemlje za „Glas javnosti“ su potvrdili da Indijci bez PCR testa ne mogu da uđu u Srbiju.

- Potreban im je PCR test, ne stariji od 48 sati, dokaz o rezervisanom smeštaju, putno osiguranje, ali i povratna karta ili dokaz da idu na neku dalju destinaciju – rečeno nam je iz ambasade.

Iz ambasade Indije su potvrdili da Srbija ima bezvizni režim sa Indijom, ali da to samo sprečava komplikacije i da to nema nikakve veze sa zdravstvenim kontrolama.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR