Glas Javnosti

Gigant Samsung uvodi šestodnevnu radnu nedelju – samo za šefove

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prilagođavanje nesigurnom tržištu.

Južnokorejski Samsung ovog nedelje je uveo šestodnevni radnu nedelju za direktore.

Grupacija na taj način želi da ojača odlučnost rukovodećeg kadra u uslovima rastućih geopolitičkih neizvesnosti i makroekonomskih rizika da što pre prebrode krizu, objavili su ove nedelje južnokorejski mediji. 

Prema Korejskom ekonomskom dnevniku, odluka o šestodnevnom radnom danu dolazi posle pada vrednosti južnokorejske valute von (won), rastuće cene nafte i visoki troškovi zaduživanja ometali poslovanje nekih domaćih kompanija tokom prošle godine.


Čelnici Samsung grupe, koja obuhvata širok raspon proizvodnih sektora – od proizvodnje čelika, vađenja elektronskih sirovina do brodogradnje, elektroindustrije i finansijskih usluga – šesti dan u nedelji radiće subotom ili nedeljom.

Produžena radna nedelja uvedena je i za poslovođe u proizvodnji i prodaji. Moraće da preispitaju svoje strategije i prilagode ih promenjenoj geopolitičkoj situaciji zbog nastavka rata između Rusije i Ukrajine i sve većeg sukoba na Bliskom istoku, objavio je Samsung.

Deo menadžmenta Samsung grupe, koja se bavi teškom industrijom, početkom godine dobrovoljno je uveo šestodnevnu radnu nedelju.

Glas javnosti B010S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR