Glas Javnosti

GEST ZA PRIMER: Vratio vlasniku pronađenu torbicu punu para – novac bio namenjen za LEČENJE DETETA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U ovo turbulentno vreme, kada mnogi teško žive i spajaju kraj sa krajem, primeri poštenja svakako zaslužuju pažnju javnosti. Prenosimo priču o gestu jednog mladog čoveka koji je za svaku pohvalu.

Mladi vozač u Hitnoj pomoći u Vranju Hristijan Spasić (23) pronašao je torbicu punu para i odneo je u policiju. Ovaj skromni momak koji tek par meseci radi u vranjskom Zdravstvenom centru kaže da ni trenutak nije imao dilemu šta treba da uradi, piše portal Vranjski Online Magazin (VOM).

– Parkirao sam automobil ispred zgrade stare Hirurgije oko 14 sati i krenuo na posao. Na desetak metara od mene ugledao sam torbicu koja je bila prljava. Podigao sam je sa zemlje i video da je u njoj puno dokumentacije i veća količina novca, kako sam kasnije saznao 3.500 evra – priča Hristijan za VOM.

Ispričao je načelniku šta se desilo i otišao u policiju. U međuvremenu, Albanac iz Preševa prijavio je da je izgubio torbicu.

– Kad sam otišao u policiju, čovek je bio tamo, video sam mu suze u očima i to me je baš pogodilo. Dete mu se leči u Italiji i taj novac je bio za to namenjen. Čovek se spremao za put i bio je sav pod stresom – kaže Hristijan.

Dodaje da mu je srce puno i da mu baš i ne prija medijska pažnja jer je siguran da bi svaki pošten čovek isto postupio.

Direktor Zdravstvenog centra Vranje dr Saša Đorđević je mladom vozaču Hitne pomoći čestitao na ovom gestu za primer i uručio zahvalnicu za pokazanu čovečnost, prenosi portal VOM.  

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR