Glas Javnosti

GENERAL VOJSKE SRBIJE ZAGRMEO: Kosovska vojska na teritoriji Srbije je paravojska za koju će neko nekada odgovarati

Društvo
Autor: Glas javnosti

General Milorad Stupar, rekao je da je razvoj tzv. vojske i paravojske na Kosovu i Metohiji je u jednom kontinuitetu od razvoja UČK pa preko tzv. Kosovskog zaštitnog korpusa, preko tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, da bi se, kako kaže, sada došlo na osnovu odluke Skupštine privremenih institucija Kosova 2018. da se prelazi na transformaciju na nekakvu "kosovsku vojsku"

"(Tzv.) Kosovska vojska, na teritoriji Srbije, na prostoru KiM je paravojska za koju će neko nekada odgovarati. Po Rezoluciji 12 44 jedine vojne snage koje imaju mandate da budu tamo su jedinice KFOR-a", rekao je Stupar na TV Pink.

Kako kaže, nikakva vojska tamo ne sme više da postoji.

"Da bi se promenio Ustav KiM, potrebna je saglasnost i nacionalnih manjina, i umesto da ga promene, jer nisu imali većinu, promenili su Zakon, što je nelegitimno. Ona je nacrtana organizacionom šemom po ugledu na amerikacne", rekao je Stupar.

Predsednik komisije za nestala lica Vlade Srbije i generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović je, komentarišući izjavu Jens Stoltenberga da centralne vlasti u Prištini moraju da poštuju sporazum da tzv. Kosovske bezbednosne snage ne ulaze na sever Kosova i Metohije bez dogovora sa Kforom, rekao da je izjava u skladu sa osnovnim mandatom KFOR-a na prostoru južne srpske pokrajine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR