Glas Javnosti

GENERAL VLADIMIR LAZAREVIĆ DOŽIVEO BLAGI MOŽDANI UDAR: Nije životno ugrožen!

Društvo
Autor: Glas javnosti

General pukovnik Vladimir Lazarević (72), primljen je u ranim popodnevnim satima u Urgentni centar niškog Univerzitetsko-kliničkog centra zbog lakšeg moždanog udara.

Legendarni komandant Prištinskog korpusa i Treće armije Vojske Jugoslavije u vreme agresije NATO-a na našu zemlju se zbog problema sa visokim krvnim pritiskom i glavoboljom javio pre podne lekarima u niškoj Vojnoj bolnici, odakle je posle konsultacija sa dežurnim lekarima prebačen u specijalističku ambulantu Klinike za neurologiju UKC Niš. Posle snimanja i detaljne dijagnostike zbrinut je Urgentnom centru.

Prema zvaničnim informacijama dobijenim danas kasno popodne u službi za saradnju sa medijima niškog UKC, general Vladimir Lazarević se nalazi na Odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra UKC Niš i, kako je rečeno Politici, njegovo zdravstveno stanje je stabilno i nije životno ugrožen. 

Vladimir Lazarević (rođen 23.marta 1949. godineu Grnčaru kod Babušnice), u Prištini je najpre bio načelnik Štaba Prištinskog korpusa, a potom komandant ove vojne formacije i sve vreme pre i tokom agresije NATO-a na SR Jugoslaviju i Srbiju proveo je na Kosovu i Metohiji. Odmah posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma 10. juna 1999. godine i imenovanja general pukovnika Nebojše Pavkovića na funkciju načelnika Generalštaba Vojske SRJ, general Lazarević postavljen je za komandanta Treće (niške) armije naše armije.

 

Legendarni general bio je optužen pred Međunarodim tribunalom u Hagu i posle podizanja optužnice i njegove dobrovoljne predaje februara 2005. godine, suđeno mu je za navodne ratne zločine. U 2009. godini osuđen je na 15 godina zatvora, iako pred sudom nije dokazana krivica ni za jedno krivično delo, kao ni za kršenje pravila ratovanja. Ta presuda je, posle njegove žalbe zamenjena zatvorom od 14 godina, a nakon izdržane dve trećine kazne (sve vreme proveo je u Pritvorskoj jedinici suda u Sheveningenu), na slobodu je izašao s jeseni 2014. godine.

Po povratku iz Haga na niškom aerodromu, odakle je doputovao u pratnji ministra pravde Nikole Selakovića i ministra odbrane Bratislava Gašića, dočekalo ga je nekoliko hiljada saboraca, brojni građani Srbije i najviši državni funkcioner na čelu sa ministrom za rad i boračka pitanja Aleksandrom Vulinom i načelnikom generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR