Glas Javnosti

GENERAL DIKIĆ OBIŠAO RATNOG VOJNOG INVALIDA IZ BRUSA: Dušku uručena novčana pomoć i invalidska kolica (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Povodom posete generala Bratislava Dikića, opštini Brus i obilaska ratnog vojnog invalida prve kategorije, Duška Vukajlovića, general Dikić i predsednica Opštine Brus, dr Valentina Milosavljević, izrazili su zadovoljstvo stepenom brige koju država Srbija poklanja borcima, ratnim vojnim invalidima, članovima porodica poginulih boraca. 

U tom smislu istaknuto je donošenje novog Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, koji je stupio na snagu 1. januara 2021. godine. Pomenutim zakonom, borcima koji su se iz ratova vratili sa invaliditetom i porodicama palih boraca, baš kako i zaslužuju, značajno su uvećana primanja po gotovo svim osnovama i uvedena dodatna prava, poput prava na kupovinu motornog vozila za teške invalide, prava na troškove rehabilitacije, besplatan prevoz na teritoriji cele republike itd.

General Dikić je takođe pohvalio organe Opštine Brus, na efikasnom radu i brizi koju pokazuju prema borcima i vojnim invalidima.



Prilikom posete Dušku Vukajloviću, koji je kao vojnik Savezne Republike Jugoslavije, u oružanim akcijama teško ranjen, a danas je invalid prve kategorije, general Dikić u društvu predsednice opštine, uručio električna invalidska kolica, kao donaciju porodice Kostić iz Svrljiga. Takođe, Dušku je uplaćen iznos od 50.000 dinara.



General Dikić i predsednica Valentina Milosavljević su zaključili, da su Duško a i svi ostali vojni invalidi, svojom žrtvom za otadžbinu nesmumnjivo zaslužili pažnju koju im je država poklonila.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR