Glas Javnosti

Гастабајтери прошли границу

Društvo
Autor: Glas javnosti / RTS

До јутрос у 5 сати био је отворен хуманитарни коридор који је Мађарска обезбедила за држављане Србије, Бугарске и Румуније који су са посла у западноевропским земљама, кренули у своје домовине. Претходно је Мађарска затворила своје границе за странце, што је створило огромне гужве на граничним прелазима са Аустријом.

Током целе ноћи наши грађани на привременом раду у иностранству су стизали на граничне прелазе Хоргош и Батровци. Како је на снази био полицијски час морали су да сачекају 5 сати уутру. На Хоргошу је четири аутобуса стајало током ноћи. 

Тај дуготрајан пут на који су наши грађани који раде у иностранству кренули не послушавши апеле и здравствених радника и председника и премијерке је почео још у уторак у раним јутарњим сатима јер је Мађарска у поноћ забранила улаз у земљу.

Гужве на најфреквентнијем прелазу са Аустријом била је у једном тренутку дуга 30 километара.

Потом су Бугари и Румуни блокирали границу, чак и Мађарима.

Тада је реаговао државни оперативни штаб и успостављен је хуманитарни коридор.

Тако су практично сви могли, само одређеним путевима и са специјалним налепницама да прођу кроз Мађарску и то је завршено у 5 сати јутрос.

Ту су их је сачекала гранична полиција и санитарни инспектори. Они су их упутили на меру самоизолације, у зависности одакле долазе.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR