Glas Javnosti

FRUŠKA GORA NIJE NIČIJE PRIVATNO VLASNIŠTVO: Aktivisti probili ograde, ZA GRAĐANE, NE ZA INVESTITORE

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na parceli na kojoj radove izvodi vlasnica građevinske kompanije Galens Sanja Petrić na Fruškoj gori, nekoliko stotine aktivista je probilo ogradu.

Povod za današnji skup je inspekcijska prijava u vezi blokade dva javna nekategorisana puta na Fruškoj gori, na trasi žute planinarske staze koja je u registru planinarskih staza Planinarskog saveza Vojvodine.

Staza je bila blokirana sa dve metalne kapije u ograđenom delu Fruške gore koji je otkupila Sanja Petrić.

Aktivisti su se okupili kod manastira Rakovac odakle su krenuli izbetoniranim putem prema vidikovcu "Kesten" u nameri da uklone ograde sa planinarske staze Rakovac-Zmajevac.

Učesnici protestne šetnje su zastali ispred metalne kapije koja se nalazi na stazi, presekli lance i otvorili je. Nedugo nakon prve razvalili su i drugu kapiju koja je bila postavljena na žutoj planinarskoj stazi.

- Želimo da pošaljemo poruku nadležnim institucijama u vezi sa napadima na prirodu Srbije, na šume, na reke, na vazduh, na sve ono što je javno dobro. Krajnje je vreme da počnu da rade na način koji štiti javna dobra i građane, a ne interes investitora - rekla je okupljenima aktivistkinja Dragana Arsić iz Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore".

Kako je izveštavano Novosađanka Sanja Petrić, supruga biznismena Nebojše Petrića, na svoje ime kupila je 205 parcela na Fruškoj gori i njenim obroncima.

(Glas javnosti/N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR