Glas Javnosti

FRKA KOD ŠAPIĆA! Novi Beograd tri meseca ne uplaćuje poreze i doprinose, a KASNE I PLATE zaposlenima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Opština Novi Beograd nije uplaćivala poreze i doprinose za prva tri meseca ove godine.

Do ove informacije došao je jedan radnik proverom svog statusa kod PIO fonda a odgovor koji je dobio bio je u najmanju ruku šokantan, prenosi Nova. 

Naime, ni porezi, ni doprinosi nisu uplaćivani za januar, februar i mart 2022. godine.


Tragom ove informacije Nova.rs je kontaktirala opštinu Novi Beograd i Poresku upravu ali nije dobila odgovr iako je uredno poslalt mejl, dok su iz Poreske uprave naglasili da se ovakvi podaci čuvaju kao tajna, te da po zakonu ne mogu da  odgovore.

"Poreska uprava Republike Srbije utvrđuje, kontroliše i naplaćuje javne prihode i u vezi sa tim preduzima sve zakonom propisane mere iz svoje nadležnosti", naveli su u odgovoru iz ove institucije.

Kako dalje saznaje Nova.rs, da postoje novčani problem u Šapićevoj opštini pokazuje i podatak da su prvi put posle ko zna koliko vremena kasnile plate za zaposlene u ovoj opštini. One se obično isplaćuju poslednjeg dana u mesecu, a u aprilu su radnici svoj ček dobili tek šestog aprila.

Konačno, Nova.rs je juče objavila da je opština Novi Beograd od Vlade Srbije tražila milion evra. Nije poznato koja je namena ovih sredstava, ali se spekuliše da je u pitanju organizacija završnog turnira vaterpolo Lige šampiona, na kome učestvuje Šapićev klub Novi Beograd.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR