Glas Javnosti

FRIZER I FARBAČ KOSE IMAJU PLATU VEĆU OD DOKTORA: Rat na mrežama zbog jednog oglasa za posao! Fiksna plata 160.000 dinara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na Tviteru se pokrenula rasprava oko jednog oglasa za posao u kome se traži frizer, a plata je čak 160.000 evra.

Pojedini korisnici ove mreže komentarisali su da je zarada veća od one koju ima lekar.

- Nisam znao da se farbač kose zove kolorista i da frizer ima veću platu nego lekar. 160.000 dinara ni ja kao lekar nemam osim kad dežuram. Jadno - piše u objavi koja je pokrenula lavinu komentara.

tvit, oglas za posao

foto : printscreen twiter

- Nije jadno što frizer ima 160.000 platu već što doktor nema 500.000. I dok god se borite protiv tuđih umesto za svoja prava, biće tako kako jeste - stoji u prvom komentaru, dok u drugom piše da nije realno ni da frizer radi za 40.000.

Takođe, pisali su i da se ne radi o uniženju profesije.

- Uopšte se ne radi o uniženju bilo koje druge profesije, poenta je koliko truda i rada uloži jedan lekar u svoje obrazovanje a koliko frizer. Svakako je to viša stvar, o kojoj ne odlučujem ja. Kako može biti farbanje kose i održavanje nekog živim isto - stoji u komentaru:

- Dve godine radim, i to nema nikakve veze koliko radim. Svi lekari opšte prakse u Srbiji imaju isti koeficijent. Dodatak za dežurstvo je posebna priča - glasili su neki od komentara.

Kurir.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Zoran u 09.04.2023 14:32:03 h
     0 
Narod zeli da plati frizera a ne zeli lekara. Tu je cela fora.