Glas Javnosti

Fotografija zbog koje ćete pretrnuti do straha

Društvo
Autor: Glas javnosti

Fotografija nije novijeg datuma. Viđali smo je i ranije na društvenim mrežama, ali u sredu ponovo postala viralna na Reditu.

Uglavnom, zaslužila je da se iznova napiše poneka reč o njoj jer svedoči tome da čovek ponekad ne vidi opasnost čak ni kada mu se nalazi ispred očiju.

Je li vam uvećana verzija pomogla da na fotografiji ugledate zmije? Verovatno jeste. Ali pitanje je koliko ste ih primetili. Jednu, dve, možda više njih?

Da bi ova priča bila time jezivija, prikazuje takozvane bakrenjače (neslužbeni naziv), otrovnice koje će često ugristi ako se na njih nagazi ili ih se slučajno dotaknu.

Svakako, sudeći prema članku iz Nacionalne Geografije, ni jedna vrsta otrovnica ne zadaje toliko ugriza koliko bakrenjače, delimično i zato što su rasprostranjene i mnogobrojne.

Bakrenjače su neke od češće viđenih severnoameričkih zmija, ali dobra vest kaže da je njihov otrov relativno blag i vrlo retko koban za ljude. Najveću opasnost predstavljaju po decu, starije osobe i ljude oslabljenih imuniteta.

Opisan naziv su dobile po bakrenocrvenim glavama, a pripadaju rodu agkistrodon contortrix, odnosno jamičarkama. Obično se hrane miševima i drugim glodavcima, ali napadaju i male ptice, guštere i žabe.

"Te zmije su prvakinje u kamuflaži. Odrastao sam u Džordžiji i još uvek me ponekad iznenade. Neke izgledaju poput novog novčića, a neki poput lišća oko njih", upozorio je jedan od korisnika Redita.

Glas javnosti /E01S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR