Glas Javnosti

Формиран кризни Штаб за помоћ српским држављанима који се налазе у иностранству

Društvo
Autor: telegraf.rs

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић је на ТВ Прва поново апеловао на наше држављане у дијаспори да не долазе у Србију и објаснио да се помоћ кризног штаба односи на хитне случајеве
Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас формиран кризни Штаб за помоћ људима који се налазе у иностранству и поручио да се спољна политика тренутно своди на борбу против корона вируса.
Он је на ТВ Прва поново апеловао на наше држављане у дијаспори да не долазе у Србију и објаснио да се помоћ кризног штаба односи на хитне случајеве.

Навео да је било узнемирујућих информација да ће наше људе протерати са Малте што, како каже, није тачно.

Он је додао да држава покушава да помогне онима који су се затекли у иностранству, а реч је о изузетним случајевима, групама туриста, болеснима који се се лечили у иностранству да се врате, али је сад то постало помало немогуће због летова.

- Апелујем на наше људе који живе у иностранству и имају боравишну дозволу тамо. Није реч о туристима који сад имају проблема да преживе. Има ту дневних проблема, од тога да ли ће проћи 90 дана у ЕУ, али све те ствари ће се суспедовати, не треба око тога да брину - поручио је Дачић
Ситуација је, каже, таква да се суспеднује готово све.

Према његовим речима, спољна политика се тренутно своди на борбу против корона вируса, све спољне активности су укинуте, а иако се воде, то се чини путем видео конференција или телефонских позива.

- Контактирамо углавном на ову тему. По налогу председника се трудимо да наша земља дође до одређених медицинских средстава, опреме и лекова - рекао је Дачић.

Кина дала рецепт свима у борби против корона вируса
- Влада Србије је у свакодневном заседању, а данас ће бити одржане најмање две седнице на којима ће се донети нове мере које су ад хок и које зависе од тренутне ситуације - каже министар спољних послова.

Он је на ТВ Прва рекао да је циљ мера да нема мртвих и навео да се у очекивању да епидемија корона вируса добије шире размере предузимају мере и у Европи на ограничењу кретања, затварању граница, прекиду међународног авио саобраћаја и путничког саобраћаја.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR