Glas Javnosti

Farmer iz okoline Zrenjanina prosuo dve i po tone mleka jer nema kome da ga proda (VIDEO)

Društvo
Autor: Agroinfo.rs

Poslednja dva meseca niko ne želi da kupi mleko. Ako država nešto ne uradi u dogledno vreme, moraćemo da zatvorimo.

Farmer Jugoslav Tomić iz Stajićeva pored Zrenjanina danas je prosuo dve i po tone kravljeg mleka jer, kako je naveo, nije imao kome da ga proda, pošto nijedna mlekara nije bila zainteresovana.

Jugoslav Tomić je za Autonomiju rekao da će biti prinuđen da počne sa klanjem grla goveda, jer proizvodi dnevno dve i po tone sirovog mleka, ali nema kome da ga proda.

- Dobijena je kapara za 30 grla koje će u ponedeljak, najkasnije u utorak, ići na klanje-, kazao je Tomić, koji je farmu osnovao 2005. godine i danas ima 300 grla goveda, od čega je 150 muznih krava.

Naveo je da su hteli da poklone mleko, ali to nije bilo moguće, pošto zakon ne dozvoljava da se pokloni sirovo mleko.

„Da bismo ga poklonili, morali bismo prvo da ga pasterizujemo, što predstavlja dodatni trošak“, objasnio je Tomić i precizirao da u poslednjih sedam godina proizvode milion litara mleka godišnje.

Na pitanje koliko je uložio novca rekao je „mnogo, ali novac nije bitan“.

- Kako ja sad da vaspitavam svoje troje dece? Supruga i ja smo u ovo uložili sve. Nisam ni mogao da zamislim da će ovo da se desi. Poslednja dva meseca niko ne želi da kupi mleko. Ako država nešto ne uradi u dogledno vreme, moraćemo da zatvorimo. Nemamo drugi izbor-  kazao je Tomić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR