Glas Javnosti

Popularni srpski sir proizvodiće se i u Rusiji! Fabrika šabačke mlekare uskoro u Moskvi

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mlekara Šabac gradiće fabriku u Rusiji i u tome ima podršku Trgovinsko industrijske komore Ruske Federacije.

To je dogovoreno 3. juna na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu na sastanku predsednik Privredne komore Srbije Marka Čadeža i predsednika TIK RF Sergeja Katirina.

Mlekara Šabac će fabriku u Moskovskoj oblasti početi da gradi sledeće godine i u njoj će proizvoditi meki sir i jogurte od najkvalitetnijeg ruskog mleka po IFS standardu za rusko i inostrana tržišta.

„Trgovinsko industrijska komora RF će podržati izgradnju fabrike Mlekare Šabac i projekte drugih srpskih kompanija koje žele da prošire svoje poslovanje i da se što bolje pozicioniraju na ruskom tržištu“, poručio je Katirin.

Čadež i Katirin razgovarali su i o mogućnostima izvoza softverskih rešenja iz Srbije u Rusiju i drugim važnim projektima. „Naš izvoz softvera vredi oko 1,5 milijardi evra, a juče je u Rusiji završen veliki projekat srpske kompanije ‘Termovent’ koja je pustila u rad potpuno automatizovani proizvodni pogon fabrike lekova ‘Farmasintez – Nord’ koju je naša kompanija kompletno opremila svojim svetski poznatim ‘čistim sobama’, po sistemu ključ u ruke“, rekao je Čadež. Čadež je pozvao predsednika ruske Komore da sa delegacijom privrednika poseti Srbiju i da se u direktnim razgovorima sa predstavnicima srpske poslovne zajednice razmotre mogućnosti zajedničkih poslova.

Predsednik Privredne komore Srbije sastao se i sa Vasilijem Ignjatjevim, generalnim direktorom kompanije R-farm, najvećeg ruskog proizvođača lekova, sa kojim je razgovarao o potencijalnoj saradnji sa srpskim kompanijama i farmaceutskim sektorom.

(Glas javnosti/Agronews)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR