Glas Javnosti

Европски парламент позива снажно охрабрује српске власти  у Србији да се не мешају у рад медија

Društvo
Autor: Глас јавности / ДАНАС / од 27.09.2018.

Европски парламент снажно охрабрује српске власти да појачају напоре како би се унапредила ситуација у вези са слободом изражавања и медија, наводи се у компромисном извештају известиоца за Србију Дејвида Мекалистера, пише лист Данас.


У извештају Мекалистера, у који је Данас имао увид, наглашава се да претње, насиље и застрашивање уперени против новинара и медија, укључујући и узмеиравање и застрашивање путем судских процеса "остају тема за забринутост". 

Како наводе, Европски парламент позива званичнике да буду доследни у јавном осуђивању било каквог облика застрашивања новинара и да се уздрже од мешања у активности новинара и медија што се односи и на изборне кампање. О компромисним амандманима Спољнополитички одбор ЕП расправљаће на седници у четвртак 27. септембра у Бриселу. 

Стигло је више од 200 амандмана, а усаглашено је 30. 

У амандманима који су усаглашени истиче се важност "рада опозиције у демократији" и подвлачи да "опозициони политичари не треба да буду предмет клевета", а упозорава се и да се "јавни дискурси појединих политичара злоупотребљавају да се подстакне раст радикализма".

Глас јавности / ДАНАС / од 27.09.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR