Glas Javnosti

Evroatlanski okultizam: Poniženje Srbije na važne datume

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pored okultnog značaja, datumi imaju veliki simbolički značaj jer se biranjem određenih datuma šalju nedvosmislene poruke i simbolički poništavaju ili relativizuju neke nacionalne ili međunarodne tekovine i istorija.

Kada žele da vas ponize, moćnici to rade veoma proračunato i bez trunke slučajnosti, kada su datumi u pitanju. Tako ćete, na primer, izručivanje svog bivšeg predsednika Hagu odraditi ni manje, ni više, nego na Vidovdan (28. juna 2001.). Milošević je tada izjavio: „Znate li da je danas Vidovdan, Srbi?“. Bivši predsednik izručen je mimo odobrenja Vrhovnog suda čije sudije nisu htele da potpišu dokument o izručenju. Potpisao ga je pomoćnik tadašnjeg ministra pravde, čime je prekršena sva pravna regulativa, a izručenje se može smatrati neustavnim, a učesnici krivično odgovornim.

Tajna konvencija koju je Srbija pod uticajem Austrougarske i Habsburga potpisala 1881. potpisana je 28. juna na insistiranje Austrougarske da bude baš taj datum. Bila je to sramotna kapitulacija bez rata, jer su Srbiji nametnuta ograničenja i restrikcije da ne sme da se meša u odnose preko Drine, Save i Dunava. Takođe, Srbija je u toj konvenciji prihvatila uslov po kojem ne sme da postoji zajednička granica između Srbije i Crne Gore, a Srbija ne sme da širi svoje granice južno od Kosovske Mitrovice. Srpska vlast je pristala da ni u kom obliku neće pristati na pomoć treće strane u slučaju rata.

Novijeg datuma je vidovdansko poniženje Srba od strane susednih Hrvata: Ustav Hrvatske u kojem su Srbi izbačeni kao konstitutivni narod donet je 28. juna 1990. godine.

I konferencija „Zapadni Balkan i NATO pre i posle Varšavskog samita“, na kojoj je bilo reči o procesu evroatlantskih integracija u regionu i o saradnji u susednim državama, održana je u Beogradu 28. juna 2016., u organizaciji Centra za evroatlantske studije.

Godišnjice i verski praznici


Mnogima tada nije upalo u uči da je tačno na stogodišnjicu aneksije BiH, na Ognjenu Mariju, Radovan Karadžić izručen je Hagu. Slučajnost ili ne?

Za ovu temu je itekako važno pomenuti savezničko bombardovanje civilnih ciljeva u Srbiji i Crnoj Gori na dan pravoslavnog vaskrsa 1944. godine. Na jednoj neeksplodiranoj bombi pisalo je: Srećan uskrs!“ na srpskom jeziku. Iz toga i iz ciljeva koji su gađani možemo zaključiti da su te bombe bile upućene srpskom civilnom stanovništvu, više nego nemačkoj vojnoj sili. Tada je bombardovan samo prostor Srbije i Crne Gore i nijedna druga bivša republika Jugoslavije.

Uzgred da pomenemo da se ovakvi datumi ne biraju samo u slučaju Srba, nego se narodi širom sveta ponižavaju na njihove najveće verske i nacionalne praznike ili se događaji planiraju na važne datume satanističkih rituala. Tako je, na primer, Sadam Husein obešen baš u vreme velikog muslimanskog sunitskog praznika.

Da dolazak Tonija Blera u Srbiju 2015. godine nije bio samo radi ispijanja besplatne kafe pokazuju događaji koji su potom usledili.

Velika poniženja srpski narod morao je da istrpi na njemu značajne datume. To je taktika zatiranja sećanja kroz postavljanje duplih ili troduplih godišnjica. Tako je ukidanje suvereniteta Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i dobijanje umanjenog Ahtisarijevog plana u pregovorima srpske Vlade, Hašima Tačija i predstavnika EU (Ketrin Ešton) i SAD (Filip Riker), izveden u dve faze.

Prvo je 17. aprila, na godišnjicu kapitulacije Kraljevine Jugoslavije od 1941. godine, u devetoj rundi pregovora Vlada Srbije usmeno prihvatila 15 tačaka koje je Brisel predložio. Zatim je Vlada prihvatila sporazum i pismeno 22 aprila, na godišnjicu kada je u Beču 22. aprila 1941. postignut je Nemačko-Italijanski sporazum o podeli okupirane Jugoslavije kojim je najveći deo Kosova i Metohije pripao italijanskom protektoratu Albaniji.

Sledilo je zasedanje Skupštine 26. aprila na godišnjicu ponude potpisivanja Londonskog ugovora od strane sila Antante 1915. kojim je navodno nuđena tzv. Velika Srbija.

Takođe je interesantno što je za datum sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Albanije Ise Mustafe u Briselu 2016. da pregovaraju o Briselskom sporazumu izabran baš praznik Svetog Save.

Ivica Dačić je 18. marta 2015 u Briselu potpisao „Individualni akcioni plan sa NATO, koji je jedan korak do ulaska. Po tom planu podrazumeva se potpuna privatizacija svega i propaganda u korist NATO.“

Zašto baš 18, marta? Osamnaestog marta 1999. u Rambujeu je završena konferencija za Kosovo, a potpisivanjem albanske strane otvoren je put za bombardovanje Srbije.

Možda nekome nije poznato da se kancelarija NATO nalazi baš u zgradi ministarstva odbrane Republike Srbije. A sećamo se i da je za potpisivanje vojno-tehničkog sporazuma izabrano baš Kumanovo zbog mesta u kojem je izvojevana odlučujuća bitka za oslobođenje stare Srbije (Raške, Kosova i Metohije i Makedonije)

Svi znamo kada je Dan Državnosti Republike Srbije – 15. februara na Sretenje. Taj 15. i 16 februar se praznuje državnost koju je ovaj narod ostvario. Ali mnogi možda ne znaju da je Evropska unija baš 16. februara 2008. odlučila da pokrene „Misiju vladavine prava Evropske unije na Kosovu i Metohiji – takozvani EULEKS KOSOVO“ i time upravo narušila državnost Republike Srbije. Dan kasnije, 17. februara 2008. organi privremene samouprave na Kosovu i Metohiji, uz političku i organizacionu podršku EU i SAD, ozvaničili su to jednostranom odlukom o proglašenju nezavisnosti Kosova i Metohije od Srbije.

Od 31. marta do 02 aprila 2015. godine u Skupštini Republike Srbije održana je sednica Parlamentarne Skupštine NATO.

Zašto baš od 31. marta do 02. aprila?

U jeku zločinačkog bombardovanja tih dana srpska vojska je zarobila tri nato vojnika na makedonsko-srpskoj granici.

Besomučno su rušeni mostovi (srušen Petrovaradinski), bombardovani srpski gradovi (Peć, Beograd, Kuršumlija…), rušeni verski objekti i ubijani civili.

02. aprila, između ostalog, u selu Nogavac, opština Orahovac, poginulo je 11 lica a 5 je zadobilo teške telesne povrede. Tokom napada na Kuršumliju poginulo je 13 civila i oštećeno oko 500 civilnih i religijskih objekata kao što su manastir Presvete Bogorodice i Svetog Nikole iz 12. veka…

Satanistički rituali


NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije zvanično je počelo 24. marta 1999. godine u 19 časova i 55 minuta. Mnogima verovatno nije poznato da je 24. mart jedan od najvažnijih datuma u kalendaru satanističkih rituala. To je Dan mlade Satanine (The Bride Of Satan Ritual) – izigravanje svadbe Satane, seksualno terorisanje ženske osobe.

Presuda Radovanu Karadžiću bila je zakazana za 24. mart 2016. Da li je i to slučajnost’? Možda naizgled nije u skladu sa temom da je prvi restoran Mekdonalds u Beogradu otvoren 24.03.1988. godine.

Do dna


Da li bi adekvatan odgovor na poniženja bio da se 31. marta u zgradi srušenog generalštaba organizuje manifestacija „Radost Evrope“, u srušenoj zgradi RTS-a tribina o novinarskim slobodama, a u Buđanovcima izložba stelt tehnologije? Možda i neka konferencija o kulturi kasetnih bombi ili o lekovitim svojstvima osiromašenog uranijuma?


Ostaje nam da vidimo kakve su nam ritualne uvrede i poniženja pripremili narednih godina.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR