Glas Javnosti

EVO ZAŠTO ŽELE DA UKLONE PIJAČNE PRODAVCE!!

Društvo
Autor: Glas javnosti

O problemima pijačnih prodavaca kojima je Siniša Mali "naredio" da moraju uvesti nove elektronske fisklane račune na svoje tezge, slušamo već par meseci unazad. A to evo šta i znači!?

To bi značilo propadanje mnogih ljudi koji se ovim poslom bave dugi niz godina, jer tada bi se uslovi rada dosta promenili. Osim toga, oni nisu u mogućnosti da ispoštuju zakon, jer nekada pada kiša, nekada sneg, pa je i potražnja manja i nemaju razloga da ostaju do zatvaranja pijace - prenosi Agroinfo.rs. Ili, voće može da uvene i onda se prodaje po jeftinijoj ceni. Takodje, više neće biti "dodavanja" još jedne ili dve jabuke ili nekog drugog proizvoda, u kesu, kao čast.

Sve je to uslovilo velikim nezadovoljstvom uličnih prodavaca i njihovim protestima. 

Poslednjiih dana kruži jedna zanimljiva priča medju uličnim prodavcima, koju želimo da prenesemo u potpunosti i da čujemo mišljenje javnosti i naših čitaoca. 

Navodno, veliki lanci supermarketa su izlobirali za ovaj zakon, kako bi upropastili pijačne radnike i onda bi srpski narod morao više da kupuje u njihovim radnjama kao što je Maxi, Vero, Lidl ili Idea. 

Posle toga, pijace bi propale, a svaka pijaca se nalazi na idealnim lokacijama u svakom gradu, gde bi kvadratni metar stana kostao dosta. Da li nam sledi privatizacija pijaca? 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR