Glas Javnosti

EVO ŠTA ZNAČI KAD SNEG PADNE U APRILU: Priroda nas OPOMINJE i nosi MOĆNU SIMBOLIKU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sneg koji j danas zabeleo Bograd i druge srpske gradove iznenadio je sve jer je pao usred proleća.

Iako su se svi obradovali proleću i lepom vremenu, priroda je imala druge planove, pa je tako sve iznenadio sneg u aprilu na našim prostorima. 

Iako, po statistici, u prestonici svake pete godine povremeno provejavaju pahulje u četvrtom kalendarskom mesecu, one su uglavnom prolaznog karaktera, ali opominju da Baba Martin „rep“ ume da se protegne duže nego što smo se nadali.

Po narodnom verovanju, reč je „Babinim hukama“ koje traju od kraja marta do čak polovine aprila. Tad se može desiti da mimo reda zaduvaju hladni vetrovi i napada susnežica.

Kako je proleće oličenje novog buđenja prirode, ponovnog rađanja i postizanja harmonije, ako do toga ne dođe priroda nas opominje da pripazimo na ponašanje i počnemo da živimo u skladu kako sa prirodom, tako i jedni sa drugima, ali i sami sa sobom.

Verovanje dalje kaže da nas sneg u aprilu podseća da razrešimo ono što nismo uradili tokom prethodnih meseci, a što nas je blokiralo da krenemo dalje. Ako to uradite, sreća i blagostanje pratiće vas u mesecima koji dolaze.

Takođe, dobar je period da započnete nešto novo, jer će biti berićetno.

Dakle, ako su vas u prethodnom periodu „lomile“ neke dileme, sada je pravo vreme da ih razrešite i da odbacite uverenja koja nisu bila korisna za vas.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR