Glas Javnosti

Evo šta POVEZUJE Mileninu, Danijelinu i Meriminu priču! 'Zamislite KOLIKO ŽRTAVA ćuti!'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nedavno je odjeknula ispovest glumice Merime Isaković koja je za seksualno napastvovanje optužila glumca Branislava Lečića. Lečić je već bio u centru skandala, jer ga je za silovanje optužila i mlađa koleginica Danijela Štajnfeld.

Tu se nalazi i slučaj Milene Radulović, koja je pokrenula priču o navodnom seksualnom zlostavljanju koje su ona i druge devojke doživele u školi glume Miroslava Mike Aleksića.

Sve tri hrabre žene spaja jedna stvar - činjenica da su to uradile tek kada su uporište pronašle negde daleko od Srbije, na šta je pažnju skrenuo i popularni bloger Blogdan, prenosi Alo.

- Merima je svoju priču rekla, ali iz Australije. Danijela je svoju priču podelila, ali iz Amerike. Milena se ohrabrila da progovori tek kada je u Rusiji počela da gradi karijeru. Samo zamislite KOLIKO žrtava ćuti u Srbiji jer nemaju podršku, sigurnu luku niti gde da se sklone - poručio je bloger Bogdan Stevanović, poznatiji na društvenim mrežama kao Blogdan.

Podsetimo, Merima Isaković, koja godinama unazad živi na Novom Zelandu, rešila je da progovori o onome o čemu je ćutala četiri decenije. Za "Nedeljnik" je progovorila o noći kada je pretrpela napad Branislava Lečića. Isto to uradila je i Danijela Štajnfeld, ali iz Amerike. Obe žene su, prema sopstvenim svedočenjima, od njega čule i isto jezivo pitanje - "Znaš li ti ko sam ja?".

Međutim, zbog vremenske distance mnogi postavljaju pitanje - "zašto su ćutale do sad", a žene koje su istupile da pričaju o traumama kroz koje su prošle danas zbog toga slušaju razna nagađanja o tome šta se dogodilo, kao i optužbe da su one te koje lažu...

Popularni bloger Blogdan nije jedini koji je pokrenuo važno pitanje na društvenim mrežama o tome da negativne reakcije javnosti na potresne priče glumica mogu samo da obeshrabre mnoge druge žene koje danas slušaju od nekog "Znaš li ti ko sam ja?", a nisu u prilici da na to odgovore.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR