Glas Javnosti

EVO ME ‘FEJSBUČIM’, NE TVITUJEM… Sve društvene mreže liče jedna na drugu i uvode istovetne ‘nove’ funkcije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon što je i Snepčet u ponedeljak je aktivirala "Spotlight" funkciju, novi servis koji unutar aplikacije koji plasira video sadržaj umesto po kreatorima koje pratite po princupu najveće popularnosti, slično aplikaciji TikTok, kako pišu portali koji stručnije bave IT sektorom

I društvena mreža Fejsbuk takođe je u avgustu pokrenula sopstveni servis, sa otprilike istom funkcijom, pod nazivom "Reels".

E sad i Snepčetova nova funkcija najavljena je nekoliko dana nakon što je kompanija Tviter istakla da će njihova aplikacija dobiti novi servis pod nazivom "Fleets", koji u suštini ima istu funkciju kao "Stories" na Instagramu odnosno deljenje sadržaja koji postoje privremeno, a koju je prvi plasirao Snepčet.

Bezmalo sve društvene mreže dodale su privremene sadržaje poslednjih par godina. Nakda tehnološke platforme za druženje pokušavale da privuku korisnike nuđenjem drastično različitih iskustava, sada se sve trude da razviju istovetne funkcije.

Instagram je pre deset godina pokrenut isključivo kao platforma za deljenje slika, međutim sad nudi sve - od video striminga do prodavnice gde kreatori mogu da reklamiraju i prodaju svoje proizvode.

Isto je i sa Snepčetom, u početku je služio samo za privatno slanje poruka, ali sada uključuje i profesionalno plasirane sadržaje, igre, mape i razne druge funkcije.

Kako se navodi može očekivati da će društvene mreže i u budućnosti isticati razlike u svojim verzijama aplikacija, a da će glavna filozofija mreža uticati na oblikovanje tih funkcija, piše portal Axios

A u međuvremenu Snepčet najavljuje da će "Spotlight" u početnom podešavanju biti privatan, i da neće javno prikazivati brojeve komentara, lajkova ili deljenja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR