Glas Javnosti

Evo kada počinje REKONSTRUKCIJA “RIBNIKARA”: Plan kako deca mogu da se vrate u školu 1. septembra

Društvo
Autor: Glas javnosti

Đorđević je spomenuo i da postoji ideja da se pojedine nagrade za učenike nazovu po imenima nastradale dece

Savet roditelja OŠ “Vladislav Ribnikar” dobio je najavu da će se sa rekonstrukcijom ove osmoletke početi 1. jula, kao i da će se radovi izvoditi u fazama, a sve kako bi deca mogla da se vrate u matičnu školu 1. septembra, navodi za Kurir Igor Đorđević predsednik Saveta roditelja “Ribnikara”.

Đorđević dodaje da neće biti zavšena kompletna rekonstrukcija do 1. septembra, ali da je ona osmišljena tako da deo škole bude osposobljen da primi đake s početkom školske godine.

– Nama je bilo važno da škola ostane škola, a da jedan deo bude memorijalni deo. Što se tiče odluke da se školska godina završi 6. juna, mi smo tokom razgovora sa nadležnima insistirali da ukoliko takva odluka bude doneta da to važi na nivou cele Srbije, a ne samo za decu iz “Ribnikara”. Tako da je ta odluka kao kompromisno i prihvatljivo rešenje – kaže Đorđević.

On je naveo i da će deca i roditelji kojima je potrebna psihološka pomoć istu dobijati i tokom letnjih meseci u ponuđenim institucijama, a jedna od njih je i pozorište “Dadov”.

Đorđević je spomenuo i da postoji ideja da se pojedine nagrade za učenike nazovu po imenima nastradale dece, koju je 3. maja u masakru ubio dečak (13) u školi.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR