Glas Javnosti

EVO GDE ĆE SRBI LETOVATI OVE GODINE: Jadransko more i dalje nije u opticaju!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Celo ovo leto je za sve ljude u potpunosti neizvesno. Gde ćemo ići na letovanje nije isključivo samo naša odluka, a ni to da li ćemo ići. Svakako, danas je odjeknula vest da će Srbija od 1. jula moći u EU, ali ipak, gde ćemo na letovanje?

Srpski turisti su uglavnom sopstvenim prevozom uspevali da stignu do Grčke, ali će od prvog jula lista zemalja u kojima ćemo moći da letujemo biće znatno šira.

Trenutno se automobilom ili autobusom može otići u Grčku, Hrvati su nam ograničili ulazak u tu zemlju, a Crna Gora ponovo odlučuje koje zemlje će staviti na povlašćeni spisak, a koje izbaciti.

U Hrvatsku zapravo možete da uđete ali uz obaveznu samoizolaciju od 14 dana, pa je onima kojima odmor traje 10 dana Jadransko more i dalje nemoguća misija.

Turističke agencije za sad u ponudi imaju letovanje u Grčkoj, Turskoj, Egiptu, Španiji, Bugarskoj.

-Od prvog jula kada kreće prvi čarter za Skijatos, postepeno se otvaraju i druge destinacije sa čarter aranžmanima -Turska, Egipat, Španija, to jest Majorka, tu su u i grčka ostrva Krit, Krf, Rodos, Kefalonija. Hotelijeri su pritom snizili cene za rane bukinge, do 30. juna, a najveća razlika u cenama u odnosu na prošlu godinu je vidljiva u Turskoj- kažu u agenciji Big Blue.

Egipat i Turska dosta jeftiniji

U agenciji “Ponte” su rekli da su cene u hotelima u Egiptu ove godine pale i do 50 odsto, pa tako aranžmani koji su prošle godine koštali 1.500 evra, sad mogu da se nađu za 750.

Bugarska

I Bugarska je jedna od opcija, sa svojim letovalištima Sunčev breg, Zlatni pjasci, Nesebarom, a aktuelni su i popusti od 30 do 40 odsto za tamošnje hotele.

Neum

Telefoni ugostitelja i vlasnika apartmana u Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru ovih dana su se usijali, a svi kapaciteti su popunjeni, dok se od ponedeljka otvaraju preostali veliki hoteli. Lokalci savetuju Srbima koji žele da letuju u Neumu da obavezno rezervišu mesto jer se slobodna soba teško pronalazi.

(Izvor: Nova)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR