Glas Javnosti

Epidemiolozi proveravaju Juru!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon što su zaposleni u niškoj Juri jutros odbili da rade zbog straha od zaraze i, kako kažu, teških uslova rada, Krizni štab je još jednom pozvao sve firme u Nišu da poštuju preporuke Vlade Srbije i da zaštite zaposlene. Takođe, gradonačelnik Darko Bulatović rekao je da Institut za javno zdravlje proverava situaciju u Juri i da će nakon toga uslediti nove odluke.

virusRadnici u Juri nezadovoljni su uslovima rada, jer tvrde da nemaju maske, rukavice i dezinfekciona sredstva, a sumnjaju i da su neke kolege zaražene, pa su zbog toga jutros odbili da rade.

Bulatović kaže da Institut za javno zdravlje proverava sve navode i da se čekaju njihovi zaključci kako bi se dalje delovalo.

Štab za vanredne situacije Grada Niša je uputio Institutu za javno zdravlje informacije do kojih smo došli, o kojim smo obavešetni i predstavnici Instituta za javno zdravlje su u kompaniji i doneće zaključke i ti zaključci će morati da se poštuju i od strane kompanije. Sačekaćemo njihov odgovor i taj odgovor će biti prosleđen svima kojima treba da bude prosleđen - rekao je Bulatović.
O svemu je obaveštena, kako je rekao, i Inspekcija rada koja bi trebalo da kontroliše poslodavce da li primenjuju dodatne mere. Oni koji od tog odstupaju, biće kažnjeni.

Podsetimo, neke od donetih preporuka Vlade Srbije koje moraju da se poštuju tiču se nošenja zaštitne opreme, propsianog odstojanja između radnika i broja ljudi u zatvorenom prostoru.

Pored Jure, gde su radnici tvrdili da se ovo ne poštuje, redakciji su se javljali i iz drugih velikih kompanija ukazujući na slične probleme i brinući za svoje i zdravlje svojih najmilijih, a gradonačelnik Bulatović kaže da će i tamo biti provereni uslovi.

 

Izvor: Južne vesti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR