Glas Javnosti

Epidemiološkinja: Jedna od najvećih laži je ta da je MMR vakcina povezana sa autizmom, načinjena velika šteta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Epidemiološkinja dr Ivana Begović Lazarević iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda istakla je večeras da je jedna od najvećih laži u medicini to da je MMR vakcina povezana sa autizmom i dodala da je takva neistina napravila veliku štetu.

r Begović Lazarević je navela da ne postoji nikakva uzročna povezanost između autizma i ove vakcine, već jedino poklapanje između ove dve stvari jeste vreme, prenosi Nova.rs.

„Vreme kada se daje MMR vakcina je vreme kada roditelj primeti te prve znake autizma“, rekla je ona u „Utisku nedelje“ na TV Nova S.

Ona kaže da je neistinom o tome da je MMR vakcina uzročno povezana sa autizmom napravljena velika šteta.

„To je bio falsifikat. Taj doktor Vejkfild koji je objavio rad o tome nema reprezentativni uzorak dece, bio je potplaćen od strane advokata da dokaže da bi proizvođači MMR vakcina platili odštetu. Istraživačko novinarstvo je pomoglo 2004. godine da se vidi pozadina tog rada i ovom doktoru je oduzeta licenca i izbačen je iz lekarske komore, ali je toliko ostavilo odjeka da bi to psiholozi znali da nam daju neku objašnjenje“, rekla je gošća u „Utisku nedelje“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR