Glas Javnosti

EMIR KUSTURICA GASIO POŽAR NA MOKROJ GORI: Požara više nema, samo vetar i dim, Srbi su najbolji kada su teški zadaci pred njima! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Veliki požar koja je u subotu zahvatio brdo Brezovica u blizini Mokre Gore mogo  je stići i do Mećavnika i Drvengrada, a među onima koji su  se borili sa požarom, na terenu je celu bio je i proslavljeni reditelj Emir Kusturica.

Prema njegovim rečima, na svu sreću, požara više nema, ali ima vetra i dima. Na osnovu svoga iskustva iz prethodnog požara, Kusturica je savetovao ekupu koja se borila sa vatrenom stihijom i davao im instrukcije, kako bi požar što pre bio ugašen. 

- Trenutno se nalazim na vrhu Brezovice. Helihopterska jedinica je učestvovala u akciji gašenja vatre i još uvek je tu. Požara više nema, ali ima vetra i ima dima. Zadatak je bio težak, ali ovo je primer koji pokazuje da Srbi funkcionišu najbolje kada su teški zadaci pred njima - rekao Kusturica i dodao da bi i narednih dana trebalo nadgledati situaciju, prenose Novosti. 

 

Kako  Kusturica ističe gradonačelnica Užica Jelena Raković i vatrogasna jedinica koja je učestvoala u gašenju požara, te Putevi Užice, takođe su zaslužni za to što je požar brzo ugašen.

Kako je sinoć rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica Saša Cicvarić, požar je izbio na području Brezovice na Mokroj Gori. Gašenje vatre su, prema njegovim rečima, u velikoj meri otežali jak vetar i visoka temperatura.

U saopštenju MUP navedeno je da su na područje zahvaćeno vatrom upućeni vatrogasci-spasioci iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR