Glas Javnosti

EMIR KUSTURICA: Kostić da se prijavi nadležnoj instituciji i da ide na POLIGRAF!

Društvo
Autor: Glas javnosti

S obzirom na to da postoje osnovane sumnje da predsednik SANU Vladimir Kostić govori na televiziji ono što kasnije pobija u privatnom i javnom diskursu, a najviše u pismu upućenom meni, predlažem da se prijavi nadležnoj instituciji i da ide na poligraf, poručio je reditelj Emir Kusturica.

Kusturica je za "Novosti" odgovorio na reagovanje predsednika SANU povodom rediteljevog javnog zahteva da se njegovo ime ukloni sa spiska kandidata za članstvo u Akademiji.

Kostić je prethodno uputio otvoreno pismo Kusturici u kojem je, između ostalog, naveo da nije tačno da je on tražio da slavnog reditelja za članstvo u SANU kandiduje Odeljenje za jezik i književnost, umesto novostvorenog Odeljenja za umetnost.

Podsetimo, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić, u otvorenim pismom javnosti povodom odbijanja kandidature reditelja Emira Kusturice za članstvo SANU i optužbi reditelja da se on (Kostić) meša u izbor novih članova, navodi da Kusturica još nije zvanično kandidat za članstvo u SANU.

Predsednik SANU napominje da "u proceduralnom smislu, Odeljenje jezika i književnosti (OJK) nije do sada kandidovalo gospodina Emira Kusturicu kao kandidata na izborima za članstvo u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU), koji su planirani za novembar ove godine jer se po proceduri izbora to može dogoditi u aprilu ili maju.

Kostić je odgovorio i na Kusturičine reči da ne veruje u dobre namere Vladimira Kostića, a najmanje "u njegovo viđenje budućnosti Kosova i Metohije" porukom da Kusturica ne zna šta on (Kostić) misli o tragediji otetog Kosova i Metohije, niti želi da se po pitanju patriotizma nadgornjava sa bilo kim.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR