Glas Javnosti

ELON MASK NE ZABORAVLJA KORENE! Kosovo je Srbija! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kompanija Elona Maska "SpejsX" na svom satelitskom internetu "Starlink" nije obeležila Kosovo. Teritorija južne srpske pokrajine jeste oivičena, ali to na mapi nije granica koju imaju sve regularno priznate države.

Novi satelitski internet je dostupan u 32 zemlje širom sveta, ali nije još u Srbiji. Starlink je zaživeo prošle godine, od septembra. Cena opreme za Starlink je nedavno povećana i sada košta 549 dolara za one koji imaju rezervacije, odnosno 599 dolara za nove narudžbine.


Kosovo nema državnu granicu na mapi kompanije Ilona Maska

Ona uključuje satelitsku antenu, postolje, napajanje i WiFi ruter. Cena usluge je povećana sa 99 na 110 dolara mesečno, a korisnici mogu dobiti i mogućnost prenošenja koja im omogućava da nose opremu na putovanja. Ta mogućnost košta dodatnih 25 dolara mesečno.


Za Maska, najbogatijeg čoveka na planeti, kako je "Glas" objavio navodi se da je poreklom iz Republike Srpske. Njegov deda se borio u srpskoj vojsci, a posle Drugog svetskog rata je pobegao sa Balkana jer je bio u četničkim jedinicama. Eslon je rođen u izgnanstvu gde je i promenio prezime u Mask.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR