Glas Javnosti

ELON MASK IZGUBIO TRON: Prvi čovek LVMH prestigao Maska po bogatstvu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Bernar Arno, vlasnik kuće koja u svom posedu ima vinske brendove Moët & Chandon, Château D’Yquem, Veuve Clicquot i Krug sada je najbogatiji čovek na planeti.

Kompanija LVMH (skraćenica od imena Louis Vuitton i Moët Hennessy) apsolutni je globalni lider kada su u pitanju luksuzni brendovi, a njen vlasnik, Bernar Arno, od početka ove godine je najbogatiji čovek na planeti. On je na čelu Forbsove liste prestigao Ilona Maska, vlasnika kompanija Tesla i Tviter, i trenutno poseduje 179.2 mlrd USD, oko 40 milijardi više od Maska.

U portfoliju kuće LVMH su, pored ostalog, francuske vinske kuće Moët & Chandon, Château D’Yquem, Veuve Clicquot i Krug, novozelandska vinarija Cloudy Bay, čuveni proizvođač konjaka Hennessy, škotske destilerije Ardbeg i Glenmorangie, kao i mnoga druga legendarna imena. Kompanija se bavi i nakitom, modom i kozmetikom, prenosi portal Ekapija.


Bernar Arno je tokom osamdesetih godina prošlog veka došao na zamisao da napravi veliku kompaniju koja će objediniti veći broj prepoznatljivih, luksuznih brendova. Ovaj napor doveo je do stvaranja kompanije koja je danas globalni vinski gigant – a to je samo jedan deo njenog portfolija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR