Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO! OTKRIVAMO KO JE SUDIJA ZORAN ROGIĆ PREDSEDNIK KOMISIJE KOJA TREBA DA RASKRINKA IZVRŠITELJE KOJI PLJAČKAJU DRŽAVNU KASU

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dok mafijaška hobotnica javnih izvršitelja pljačka budžet državi pred našim očima, sudija Zoran Rogić dobio odrešene ruke da utvrdi koji izvršitelji nemilice prazne državnu kasu!

Kako saznajemo, sudija Zoran Rogić obavlja funkciju predsednika Disciplinske komisije za utvrđivanje odgovornosti javnih izvršitelja pri Ministarstvu pravde.

U Zakon o izvršenju i obezbeđenju uveden je antikorupcijski član 300. koji je trebalo da spreči korupciju. Međutim, to nije sprečilo da se zakon bahato krši, pa je država oštećena za ogromnu količinu novca. Prvih 10 izvršitelja sa liste koja je sastavljena na osnovu astronomskih zarada godišnje zaradi 5 do 6 miliona evra od čega deo sredstava predstavlja prihod ostvaren na štetu budžeta Republike Srbije.


Prva trojica sa najvećim godišnjim zaradama su Miljan Trajković iz Niša sa 770.578 evra, Bojan Kostić, predsednik Komore javnih izvršitelja Srbije godišnje sa 750.646 evra i Slobodan Živanov iz Novog Sada sa 705.668 evra. Otkriveno je po kom sistemu se pljačka novac iz državne kase, ali te tzv. malverzacije nisu predmet interesovanja komisije kojom predsedava sudija Zoran Rogić.

 – Kako je moguće da takav čovek predsedava komisijom i odlučuje o tome kada je opšte poznato da taj sudija nije “imun na novac”! U proteklih 25 godina mediji su objavljivali tekstove u kojima je sudija Zoran Rogić direktno dovođen u vezu sa pravosudnom mafijom, ali su oni volšebno nestali sa interneta od kada se nalazi u
fotelji Ministarstva pravde! – kaže naš sagovornik čije je ime poznato redakciji i otkriva da je sudija još 1997. godine donosio pristrasne presude.


 – U predmetu Ipv-160/12 koji je on odugovlačio 16 godina u podnesku izvršnog poverioca se navodi
da je postupajući sudija Rogić „potpuno samoinicijativno, najverovatnije iz ličnog interesa 20. decembra 2011. godine rukom napisao zaključak na poleđini podneska  izvršnog poverioca, kojim je dao nalog da se spisi predmeta dostave IPV veću radi odlučivanja o prigovoru dužnika na rešenje o izvršenju od 6. novembra
1997. godine – navodi se u podnesku i ističe „da je nalog sudije Rogića potpuno neosnovan i nezakonit“.

– Sudija Rogić je ovim rešenjem protivpravno odlučio u celosti o prigovoru dužnika tako što je izvršnog poverioca direktno oštetio za iznos preko 3.500.000,00 evra sa ugovorenom kamatom za 16 godina odugovljačenja, za šta je postojalo hipotekarno obezbeđenje zalogom nekretnine. Ovo potraživanje izvršnog poverioca sudija Rogić je protivpravno poništio, a vlasnik pravnog lica dužnika, gospodin Šuka se, kako saznajemo, hvalio da je sudiji i ekipi advokata koja mu je to završila dao 20% od ukupnog iznosa dospelog potraživanja i zadržao je nekretninu u vlasništvu.


Posebno je interesantno da je ceo slučaj vodio advokat koji je inače kum sudije Zorana Rogića, a njegov rođeni brat je u to vreme bio uticajni ministar u tada aktuelnoj Vladi Republike Srbije.

Interesantno je da je protiv sudije Rogića 23. avgusta 2013. godine Prvom osnovnom sudu u Beogradu podneta pritužba na rad, koja se odnosila na postupanje u predmetu 9-I-7691/2010 i da je sudija Tanja Šobat posle uvida u spise utvrdila da je pritužba osnovana. Pritužba je podneta zbog dugog trajanja i odugovlačenja postupka, a na osnovu spisa je utvrđeno da je postupak pokrenut 1997. godine i da traje 16 godina. Sud je na osnovu pritužbe odgovorio „da će sudska uprava ubuduće i bez intervencije advokata pratiti postupanje u navedenom
slučaju i preduzimati mere za njegovo ubrzanje kako bi bio okončan u što hitnijem roku“.


Sudija Zoran Rogić je protiv „Kurira-net“ doo pokrenuo parnicu P br 8328/06 zbog povrede ugleda i časti. Prvi osnovni sud u Beogradu je delimično usvojio tužbeni zahtev i obavezao dnevne novine i glavnog urednika Antonija Kovačevića da sudiji Zoranu Rogiću na ime naknade štete isplate iznos od 500.000 dinara, dok je razlika
do traženog iznosa od million dinara odbijena.

Podsetimo, tužba je podneta zbog teksta „Sudija osvetnik“ od 25. juna 2006. sa podnaslovom „Sudija Zoran Rogić strpao u zatvor šećeraša Radovana Markovića jer mu je oca gađao ključevima“, a sud je utvrdio da mu je navedenim tekstom povređena čast i ugled.

Postavlja se pitanje da li će sudija sačuvati čast i ugled dok bude preispitivao malverzacije javnih izvršitelja koji su gurnuli ruku u državnu kasu.

NASTAVLJA SE

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR