Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO: Miloš Jovanović, kandidat za predsednika Srbije sa stranim pasošem?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije i kandidat za predsednika Srbije, poseduje pasoš i državljanstvo Francuske, saznaje ekskluzivno Glas javnosti.

Iako Miloš Jovanović u javnosti zastupa patriotsku politiku, praksa ga demantuje, jer se do sada kandidovao za najviše državne funkcije, iako poseduje pasoš strane zemlje.
- Zamislite samo situaciju da se u Parizu neko kandiduje sa nemačkim pasošem ili u Berlinu sa britanskim, a da ne pričamo o situaciji sa se u Moskvi neko kandiduje sa nemačkim pasošem. Ostaje pitanje, čime je on toliko zaduzio Francusku ili kakve je obaveze preuzeo na sebe da je nagrađen državljanstvom i pasošem Francuske, kada  se zna da je do pasoša i državljanstva zemalja EU jako teško doći. Krajnje je licemerno kandidovati se za prvog čoveka države, a u džepu nositi dokumenta tuđe zemlje. Monsieur Jovanović ili vratite pasoš francuskim prijateljima ili ne pretendujte na najviše državne funkcije u Srbiji. Uostalom, pitajte prijatelje u Parizu kako bi se oni postavili da im kandidat za predsednika Republike ima tuđe državljanstvo!, kaže izvor Glasa upoznat sa slučajem.

Podsetimo, Jovanović je svojevremeno u jednom intervjuu izjavio "Ko je ta Tanja Fajon? Šta meni Srbinu oni iz Evrope ima da govore?", nakon čega se u javnosti postavilo pitanje posedovanja francuskog pasoša.

(Glas javnosti)  

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR