Glas Javnosti

„KAD SE VOJSKA NA KOSOVO VRATI“ i u Severnoj Mitrovici

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grafit “Kad se vojska na Kosovo vrati” ispisan je na više lokacija u Beogradu i nekim drugim gradovima Srbije, a juče je osvanuo i u Severnoj Mitrovici.

U severnom delu Kosovske Mitrovice, na platou iza Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ u severnom delu Kosovske Mitrovice, prenosi Sputnik, osvanuo je grafit sa srpskom trobojkom na kojoj je ispisana poruka „Kad se vojska na Kosovo vrati“.

Takav grafit može se videti i u gradovima centralne Srbije, Republike Srpske, Crne Gore…

Grafit „Kad se vojska na Kosovo vrati“ počeo je da privlači pažnju javnosti nakon sve češćih upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije u opštine na severu Kosova i Metohije, gde većinom žive Srbi, kao i čestih hapšenja Srba i maltretiranja građana od strane kosovskih policajaca albanske nacionalnosti.

Podsetimo, natpis "Kad se vojska na Kosovo vrati" osvanuo je nedavno i na zidu blizu autobuskog stajališta, nedaleko od centra Zubinog Potoka. Zbog toga je Kosovska policijska služba pokrenula intenzivnu istragu na severu Kosova i Metohije i otvorila slučaj zbog sumnje da je počinjeno krivično delo "podstrekivanje mržnje, podele i netolerancije".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR