Glas Javnosti

E, BAŠ NEĆU DA TI POKAŽEM PROPUSNICU! Korona donela novo zanimanje ali i MUKE kovid redara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pandemija koronavirusa je donela i novo zanimanje – kovid redar, koga svaki ugostiteljski objekat i trgovina sa više od tri zaposlena mora da ima.

Kontrolišu da li se posetioci i radnici pridržavaju mera za odbranu od pandemije kao i zelene kovid propusnice u restoranima i kafićima posle 20 sati, ali se susreću i sa problemima.

Ivica Cvetković, koji je i vlasnik restorana u Vranju ali i kovid redar, kaže da mu se dešavalo da gost jednostavno odbije njegovu molbu uz reči: Neću da ti pokažem. Ja kažem – dobro, ali u tom slučaju moraš da se udaljiš iz restorana. Na meni je da tog čoveka ugostim, nije moje da se ja s gostima svađam ili da nekog izbacujem napolje ili da pravimo nešto što je protivno ugostiteljstvu.

Neprijatnosti doživljavaju i kovid redari u marketima.

Dešavalo se kada opomenem mušteriju, mušterija me opsuje, kaže da nisam ja vlast, da nisam ja taj koji donosi zakone, ko sam ja da moram njemu da kažem da nosi masku i onda mi prećutimo. Neprijatno mi je baš, ističe Smilja Zlatanović za RTS, prodavac i kovid redar u marketu u Vranju.

Neprijatnih situacija nije bilo u pozorištu gde ističu da dodatnu kontrolu vrše i razvodnice koje se nalaze na samom ulazu u salu.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR