Glas Javnosti

DVOJE DECE DOBIJA ORGANE SVOJIH RODITELJA: Dolaze stručnjaci iz Londona, transplantacija bubrega mališanima biće izvedena u Tiršovoj!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dodali su da je isti tim lekara iz bolnice Great Ormond Street iz Londona je prošle godine o trošku RFZO već obavio uspešnu transplantaciju bubrega kod jednog deteta u Tiršovoj, a u februaru ove godine kod još dvoje dece.

Republički fond za zdravstveno osiguranje organizovao je dolazak u Beograd tima lekara iz Londona koji će u petak i subotu, 26. i 27. aprila, obaviti transplantaciju bubrega kod dvoje dece u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

- Donori organa biće roditelji pacijenata, a ovu složenu operaciju naši stručnjaci trenutno nisu u mogućnosti da obave samostalno. Na ovaj način je našim osiguranicima omogućeno lečenje u Srbiji umesto upućivanja u inostranstvo, a takođe, za domaće lekare ovo je prilika da steknu nova znanja u cilju unapređenja dečijeg programa transplantacija bubrega sa živih donora u Srbiji - saopštio je Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO).Dodali su da je isti tim lekara iz bolnice Great Ormond Street iz Londona je prošle godine o trošku RFZO već obavio uspešnu transplantaciju bubrega kod jednog deteta u Tiršovoj, a u februaru ove godine kod još dvoje dece.

Glas javnosti /R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR