Glas Javnosti

Državna pomoć od 20 evra SAHRANILA PENZIONERKU: Nije mogla da dobije novac jer su je proglasili MRTVOM

Društvo
Autor: Glas javnosti

Svim punoletnim građanima koji su se prijavili za paket državne pomoći uplaćeno je po 20 evra.

Prvo je novac isplaćen svim penzionerima, korisnicima socijalne pomoći i građanima koji izdržavaju zatvorsku kaznu. U sredu je novac uplaćen na račune 2,3 miliona građana, a juče i na račune preostalih 1,75 miliona prijavljenih građana.

Međutim, ima i onih koji nisu dobili novac, pa ni posle reklamacije. 

Da uvek ima izuzetaka, svedoči naša sugrađanka kojoj je do sada uredno stizao novac na račun, a koja je ovaj put ostala uskraćena za državnu pomoć. Uložila je reklamaciju, i čeka ishod.

 - Penzioner sam i uredno mi je stizala državna pomoć do ove poslednje. Posle reklamacije koju je priložila moja ćerka, rekli su joj da nisam dobila novac jer sam - umrla - kaže N.J.

Desilo se da je ona prijavljivala na isti broj članova domaćinstva za vakcinu, pa je pretpostavka da je zbog toga došlo do greške u sistemu jer je suprug u međuvremenu preminuo. Dok čeka razrešenje situacije, kaže da joj je ona i pomalo komična.

Podsetimo, oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li su uneli ispravne podatke.

Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave".

Ove godine bilo je 30+30 evra, u septembru 50 evra penzionerima, 60 evra nezaposlenima, dok su sugrađani na KiM primili 100+100 evra.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR