Glas Javnosti

DRŽAVA PLATILA OPERACIJU I NI DINAR PREKO TOGA! POMOZITE! Mala SARA MILIVOJEVIĆ sa KiM koja je obolela od raka bubrega operisana u Londonu!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sedmogodišnja devojčica Sara Milivojević sa Kosova i Metohije uspešno je operisana u bolnici Grejt Ormond strit u Londonu zahvaljujući zahvaljujući pomoći države i donacijama srpske zajednice u Velikoj Britaniji.

Sari je u ranom detinjstvu dijagnostikovan rak bubrega, a komplikovanim medicinskim zahvatom presađen joj je bubreg koji je donirala njena majka. 

Kako su troškovi operacije u medicinskoj ustanovi koja je svetski lider za transplataciju organa kod dece prevazilazila novčane mogućnosti porodice Milivojević devojčici je operacija koja joj je spasla život izvršena zahvaljujući predusretljivosti jedne od najboljih britanskih klinika i humanošću darodavaca.    

Bolnica je ispunila obećanje. Međutim, obećanja koja su dali drugi o smeštaju njenih roditelja su prekršena.

- Sreo sam ovu srpsku porodicu, sa Kosova, devojčica je došla na transplantaciju bubrega. Hvala bogu država im je platila tu operaciju, ali ni dinar preko toga. Otac je ovde maltene gladovao, i nije imao smeštaj. Za troškove smeštaja ga je ispalila pravoslavna crkva.
Cilj bio da se skupi 3.000 EUR, a skupilo se do sada više od 13. Moram da pohvalim, naša zajednica u Londonu je lepo reagovala, naši fudbaleri, ali prethodno nekoliko privrednika iz Srbije poziv da se pomogne maloj Sari, kaže za Glas jedan od svedoka agonije porodice Milivojević.

Tako su vlasnici popularnog restorana Fulham Kitchen Robert i Željko tokom proteklih nekoliko dana obezbedili obroke i prikupili neophodne namirnice za Saru i njene roditelje. Zajedno sa Lazom Bašićem, napravili su stranicu na Facebooku "Help save Sara's Life" za prikupljanje novčane pomoći.

Do sada su dobronamernici donirali više od 5.000 funti od ciljanih 10.000 funti. Ovim novcem će biti plaćeni troškovi boravka devojčicinih roditelja Suzane i Vladice Milivojević u Londonu kako bi mogli da budu blizu ćerke koju čeka rehabilitacija posle operacije.

Među donatorima su i trojica naših najslavnijih fudbalera u Britaniji Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Milivojević (Kristal Palas) i Nemanja Matić (Mančester Junajted).

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR