Glas Javnosti

DRANJE RODITELJA: Predstava za đake od 1.400 dinara! A karte se mogu kupiti i za 400 dinara!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Brojni roditelji nekih beogradskih osnovnih škola dobili su ovih dana papiriće na kojima treba da potpišu saglasnost da deca idu na novogodišnju predstavu "Deda Mraz na krovovima Pariza" u širem centru Beograda. Cena - 1.400 dinara!

Ista ta predstava daje se u Lazarevcu, jednoj od beogradskih opština, a pojedinačna karta je 400 dinara. Grupna je možda i jeftinija. Takođe, i u Smederevu je karta 400 dinara.
Roditelji mlađih osnovaca ne znaju šta ulazi u ovih paprenih 1.400 dinara. I niko živi ne nudi objašnjenje. Za predstavu je organizovan prevoz dece ali desetak kilometra, koliko u proseku može da bude udaljena scena od škole, nije razlog za ovoliku cenu.

Kako nam je rekao direktor jedne beogradske škole, čiji mlađi osnovci idu na ovu predstavu, po planu i programu deca treba da odu na dve predstave/bioskopske projekcije, a na koje tačno i kada odlučuje veće učitelja. Jedina obaveza direktora škole je da obavesti policiju koja mora da pregleda autobuse i dokumentaciju pre nego što deca uđu u njih i da dozvolu za prevoz đaka.

A veće učitelja je na vezi s agencijom, koja je posrednik između trupe, škole, i prostora gde se predstava izvodi.

- Da deru - deru. To svi vide i znaju, a mi glumci najmanje tu dobijamo. Uglavnom smo igrali za neke bedne honorare. Ko tačno i koliko uzima, ne znam. Ali znam da je biznis ogroman i dobro razgranat, a taj veliki kolač dele drugim, ne mi. Nekolicina je agencija, odnosno tipova u gradu koji to rade. Čak su pojedini od njih i sami učitelji, koji imaju dobre kontakte s kolegama. Rekao bih da sve na kraju puca po leđima roditelja, jer neće da se bune, žao im je da date izostaje, pa ćute i plaćaju - priča za Kurir jedan glumac, koji je želeo da ostane anoniman, a koji je nekada bio u trupi koja je radila tako preko agencije.

Boris Cap, vlasnik agencije Beoars, preko koje je organizovana predstava "Deda Mraz na krovovima Pariza" na poziv Kurira bio je prilično drzak, nije želeo da razgovara o ceni i pre nego što je spustio slušalicu rekao je:

- Nemojte doći ako vam je skupo!


Glas javnosti/Kurir



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR