Glas Javnosti

DRAMATIČNO UPOZORENJE NEMACA! Prevaranti vrebaju na srpskim putevima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Generalni nemački automobilski klub (ADAC) upozorio je na prevarante na putevima u Srbiji, Hrvatskoj i drugim delovima jugoistočne Evrope: Naime, prevaranti se lažno pretvaraju da pomažu na putu

„Osim u Mađarskoj i Srbiji, prevaranti su sada sve aktivniji u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji“, navodi se u saopštenju najvećeg evropskog automobilskog kluba ADAC. Prema saopštenju, prevaranti koriste vozila koja su vrlo slična vozilima klubova za pomoć na putu i ​​za koja natpisi predlažu da rade po nalogu ADAC-a.

A navodni „mehaničari“ su često odeveni u kombinezone sa oznakom ADAC. Prevaranti često vrebaju neispravne automobile na autoputevima i čak ometaju mobilnu telefoniju posebnim uređajima, tako da vozači pokvarenog vozila ne mogu da zovu za pravu pomoć na putu, navodi se u saopštenju. ADAC upozorava svoje članove da partneri ovog automobilskog kluba u inostranstvu nikada neće naplaćivati uslugu na licu mesta, već se obračunava preko samog ADAC-a. Takođe, u slučaju većeg kvara, popravka se izvodi u radionicama koje su pregledane i koje su sklopile ugovor sa ADAC-om.

Lažna pomoć na putu često šalje vozilo u radionicu koja za uslugu naplaćuje znatno veći iznos nego obično. Nemački automobilski klub takođe preporučuje svojim članovima da nikada ne ostavljaju svoje vozilo bez nadzora na odmorištima noću, jer je bilo slučajeva da su automobilima tokom noći manipulisani i tada su se isti manipulatori pojavljivali kao „pomoć na putu“.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR